У Львові на одну квартиру претендують 10 орендарів

18:00 25 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pohlyad.com

А найбільш популярні – однокімнатки в «спальних» районах – коштують 2-2,5 тисячі грн за місяць

Львів'янка Оксана Федина тиждень не може знайти однокімнатку для оренди. Ціни за останній місяць зросли на 30–50%.

Раніше винаймала однокімнатну «хрущівку» неподалік центру за 1800 грн. Господарі попросили з'їхати, бо хочуть вселити родичів.

За таку квартиру, як у мене, просять 2500, – каже Оксана. – Господарі пояснюють, що все подорожчало. Знайшла за 3200 непогану квартиру на початку вулиці Зеленої, якраз біля роботи. Хазяйка зізналася, що місяць тому здавала її за 2500».

У Львові найбільш популярні однокімнатки з радянським ремонтом у спальних районах. Зараз коштують 2-2,5 тис. грн за місяць. Додатково треба оплачувати комунальні послуги. За однокімнатку неподалік центру з євроремонтом просять 3500, за двокімнатні квартири – від 4 тис. грн.

«Піднімають ціни на орендоване житло господарі, для яких його здача – єдиний заробіток, — говорить львівський ріелтор Андрій Степанов. – Регулювати ціни ніхто не може, бо попит перевищує пропозицію. Коли з'являється недорога нормальна квартира, на неї претендує одразу 10 клієнтів».

«Ціни на довготривалу оренду впадуть наприкінці весни, коли студенти з'їдуть, – пояснює брокер Оксана Перебийніс. – Зараз господарі запанікували через ріст долара, підвищили ціни необґрунтовано. Минулого тижня здали на півроку дві квартири в центрі за 2,5 тисячі. Раніше їх орендували подобово – 200 гривень. Але туристів у Львові поменшало удвічі».

Орендувати однокімнатку в Києві можна за 3200–3500 грн. За двокімнатку просять 3700–4000.

«Попит на орендоване житло знизився. У Києві на фірмах і підприємствах починаються скорочення через економічну кризу. Теперішня ціна тримається завдяки студентам, які винаймають квартири у складчину. Думаю, за кілька місяців вартість оренди впаде на 15 процентів, — каже — 47-річний Віктор Несін, голова Національної ради ріелторської палати. — У Дніпропетровську й Донецьку ціна опускатиметься ще швидше через загрозу бойових дій».

Про це повідомляє сьогодні, 25 квітня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua» Ольга Швед і Володимир Мукан.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів