У Львові готові до серійного виробництва броньованої ремонтно-евакуаційної машини

13:15 25 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: ukroboronprom.com.ua

На державному підприємстві «Львівський бронетанковий завод», який входить до складу «Укроборонпрому», успішно завершили визначально-відомчі випробування броньованої ремонтно-евакуаційної машини (БРЕМ) «Лев» і готові до її серійного виробництва.

Про це повідомили у вівторок, 25 вересня, в прес-службі державного концерну «Укроборонпром»,  де також розповіли: «Машину створено на базі танка Т-72. БРЕМ  призначена для евакуації та буксирування несправної, пошкодженої гусеничної та колісної військової техніки в умовах бойових дій, проведення її поточного та середнього ремонту в польових умовах. «Лев» оснащений лебідкою із тросом робочою довжиною 200 метрів, яка розвиває тягове зусилля у 22000-25000 кгс, а при використанні додаткових поліспастів – до 75 000 кгс».

«Електрозварювальне обладнання, яке живиться від генератора ремонтно-евакуаційної машини, дозволяє проводити електрозварювальні роботи в польових умовах. Крім того, БРЕМ «Лев» має кран-стрілу максимальною вантажопідйомністю 12 тонн для проведення у польових умовах монтажу-демонтажу вузлів та агрегатів, зокрема – танкових башт, двигунів, коробок передач, опорних катків тощо», – поінформували також в «Укроборонпромі».

«Додатково машина обладнана вантажною платформою, що дозволяє транспортувати запасні частини, необхідні для проведення ремонтних робіт, вагою до 1,5 тонни. На БРЕМ «Лев» передбачена можливість встановлення двигуна потужністю 780 (840) к/с, які дозволяють 41-тонній машині розвивати максимальну швидкість руху до 60 кілометрів за годину. БРЕМ здатна працювати у діапазоні температури повітря від –40 до +40, та має запас ходу не менше 460 кілометрів ґрунтовою дорогою», – розповіли також в «Укроборонпромі».

«Екіпаж машини – три людини, на озброєнні БРЕМ – кулемет НСВТ (КТ-12,7). БРЕМ «Лев» була створена конструкторами «Львівського бронетанкового заводу» спеціально для посилення технічного супроводу та оперативного обслуговування танкових підрозділів, які сформовані з Т-64 та Т-72 різних модифікацій», – повідомили також в «Укроборонпромі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів