У Львові до 30 червня буде ще один острівець безпеки

11:18 1 червня 2023 р.

Фото до новини

Як вважають в управління вуличної інфраструктури ЛМР, такий технічний елемент регулювання дорожнього руху стримуватиме водіїв від перевищення швидкості та, відповідно, дозволить зменшити аварійність.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Відповідно до рішення міської комісії з безпеки дорожнього руху, у Львові на вул. Богданівській, на чинному переході біля вул. Ф.Вовка збудують острівець безпеки.

Як вважають в управління вуличної інфраструктури ЛМР, такий технічний елемент регулювання дорожнього руху стримуватиме водіїв від перевищення швидкості та, відповідно, дозволить зменшити аварійність на цій ділянці вулиці. Також поблизу, на підйомі від вул. Дорога Кривчицька в напрямі до вул. Ф.Вовка облаштують і додаткову смугу руху, довжиною близько 250 м, для того щоб важкі або малопотужні транспортним засоби мали можливість підніматися на крутий схил, не сповільнюючи рух іншого транспорту. Про це розповів керівник управління вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Як наголосив керівник комунального відділу Личаківської райадміністрації Василь Паливода, острівець з’явиться на ділянці, де є ухил і поворот, і тут водії часто перевищують допустиму швидкість.

«Коли машини входять у той поворот, то  швидкість руху там більше 50 км\год. В зимовий період, або коли є дощ, то автомобіль виносить до центру дороги. І, відповідно, виникають аварійні ситуації. А острівець безпеки і відповідне ознакування дороги буде заздалегідь попереджати водіїв, що треба тиснули не на газ, а на гальма. Йдеться про напрямок руху зі сторони вул. Тракт Глянський до вул. Пластової», - зазначив Василь Паливода.

Також тут на підйомі облаштують додаткову, другу, смугу руху. «Додаткову смугу не будуватимуть, а облаштують за допомогою розмітки і за мінімальних затрат. Це полегшить поїздки тим водіям, які їдуть в напрямі від району автостанції №2 до вул. Личаківської», - розповів Павло Сирватка.

Як додали у Личаківській районній адміністрації, виконати всі роботи мають до 30 червня цього року.

У Львові мотоцикліст загинув через острівець безпеки

Острівці безпеки з’являться на ще сімох вулицях Львова

У Львові облаштовують ще один «острівець безпеки»

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів