У Львові до 1 серпня має бути зменшений тариф на новий опалювальний сезон

13:52 12 червня 2020 р.

Фото до новини

Мінрегіон заклав у тариф середню вартість газу, яка склалась за минулий опалювальний сезон, - 4048 грн.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №869 підприємства комунальної теплоенергетики повинні зробити розрахунки тарифів на новий опалювальний сезон до 1 червня і подати їх для затвердження до органів місцевого самоврядування (ОМС). А ОМС мають дотримуватись процедури встановлення тарифів, яка може тривати до 2-х місяців. Тобто тарифи мають бути схвалені до 1 серпня.

Раніше, з 1 листопада 2018 року постановою КМУ № 867 була затверджена вартість природного газу в розмірі 6235 грн, і ця вартість була врахована в структурі тарифів. Починаючи з травня минулого року, кожен місяць ціна газу зменшувалась. Якщо в листопаді вона була майже 4900 грн, то в минулому місяці –  в межах 2300 грн. 

Якби підприємства комунальної теплоенергетикизаклали в тариф ціну на газ 2300 грн, то для споживачів це, звичайно, було б зниження тарифу на тепло. Але ціна на газ може збільшуватись до початку і впродовж опалювального сезону. У цьому випадку підприємства не могли б забезпечити вимоги іншого нормативного документу і провести розрахунки з НАК «Нафтогаз України» на рівні не нижче 90%. Тобто, якщо підприємство не розрахувалось за спожитий природний газ в обсязі 90% від отриманого спожитого газу, то НАК «Нафтогаз України» не надав би для цього підприємства номінації на газ і мав би право призупинити взагалі постачання газу. Яе наслідок, підприємство не виробляло би теплову енергію і не забезпечувало би споживачів теплом.

Виходячи з цього, Мінрегіоном було опрацьовано рішення щодо визначення і можливості закладання в тариф середньої вартості газу, яка склалась за минулий опалювальний сезон.

«На сьогодні її величина – 4048 грн. Саме таку вартість газу підприємства будуть закладати в структуру тарифів. Тому ми можемо сказати, що на наступний опалювальний сезон  2020/21 роки тарифи для споживачів будуть знижені», – зазначила заступник міністра розвитку громад і територій Наталія Хоцянівська.

На сайті "Львівтеплоенерго" є повідомлення про те, що на ТЕЦ-1 ЛМКП "Львівтеплоенерго" відбулася спільна виїзна зустріч за участю депутатів Львівської міської ради. Під час зустрічі обговорювали підготовку до нового опалювального сезону, фінансування та оптимізацію підприємства. Доповідав директор ЛМКП "Львівтеплоенерго" - Валентин Вольський. Також були присутні заступник міського голови Ірина Маруняк, директор Департаменту житлово-комунального господарства Олександр Одинець та директор Департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів