У Львові десятьох новачків у бізнесі застрахують від ризиків

16:31 17 жовтня 2018 р.

Фото до новини

Десять молодих бізнесменів-початківців Львівщини отримають унікальну можливість навчитися вести бізнес та розпочати власну справу під керівництвом особи, яка вже має досвід успішного ведення бізнесу. Наставники з новоствореного у Львові Клубу менторів будуть опікуватися та наставляти своїх майбутніх партнерів або й конкурентів.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 17 жовтня, під час прес-конференції на тему: «Знакові підприємці Львова підготують собі конкурентів: допоможуть молоді за півроку розпочати власну справу. Відкриття першого у Львові Клубу менторів», яка відбулася у Львівському прес-клубі, заявила ректор Університету банківської справи Анжела Кузнєцова.

- Немає унікального рецепту як стати успішним. Запитайте десятьох успішних бізнесменів, як вони до цього прийшли, і в кожного буде свій шлях та свої помилки. Вони можуть порадити, де треба загальмувати, на що не звертати увагу, де потрібно промовчати і коли форсувати, - говорить вона. 

Керівник експертної групи з комунікацій і стратегічного планування директорату інновацій та трансферу технологій МОН України Віталій Чернюк висловив думку, що наша креативна молодь здатна створювати  геніальні рішення, але їй трішки не вистачає досвіду для реалізації. 

Його підтримала і директор департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда.

- До нас часто приходить молодь. Їм часто бракує досвіду, віри в себе. І завжди бракує ментора, - зауважила вона. 

За словами президента «IQholding» Андрія Якиміва, сьогодні молода особа, вмотивована до започаткування власної справи, може вкласти у свій стартап 10-20 тисяч доларів. Але побоюється прогоріти через брак досвіду. Тому саме для них і створено цей проект. 

Отож, молоді люди, віком від 18 до 40 років, які мають ідеї щодо створення власного бізнесу, можуть взяти в конкурсі. Для цього, щонайперше, треба зареєструватися тут. Реєстрація триває до 5 листопада. 

- Ми не робили складної реєстраційної форми. Тому що надаємо перевагу особистому спілкуванню. Але будемо звертати увагу на мотивацію, на ті 500 слів, які учасник напише про свій проект. Ми би хотіли, аби це були реальні бізнес-ідеї, які найближчим часом можуть бути реалізовані. Далі 7-8 листопада відбудуться співбесіди. Ми хочемо обрати гідних, - говорить Андрій Якимів. 

За його словами, вже 10 листопада переможці конкурсу розпочнуть навчання. Їх навчатимуть усім речам, які мають знати підприємці, розкажуть про всі підводні камені. 

- 21 грудня буде проведено публічний конкурс бізнес-планів. І перша десятка найкращих молодих бізнесменів-початківців отримає своїх наставників, обіцяє президент «IQholding».

За кожним молодим підприємцем закріплять наставника, який уже має досвід створення та ведення успішного бізнесу. І цей наставник, ментор за руку вестиме свого підопічного. Серед менторів будуть співзасновник «Холдингу емоцій «!FEST» Андрій Худо, Микола Стецьків з «Файна Berry», Северин Хобзей з «Tikitai», бізнес-тренер Людмила Калабуха, Юрій Самець з підприємства «Самбай».

Директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк зауважив, що 70 відсотків серед охочих розпочати свій бізнес становить молодь. 

- З них четверта частина бізнесу – в агропромисловій галузі: ягідництво, вирощування горіхів. Ці проекти дають відчутний грошовий ефект і його можна провадити на достатньо невеликих ділянках земель. Понад сорок відсотків – сфера послуг, серед яких і модельєрські послуги, і перукарські. Також дуже популярне меблеве виробництво, - розповідає він. 

Є також екзотичної для України бізнес-ідеї. За словами Василя Барилюка, це – виробництво у Стрийському районі тростяних плит для утеплення будинків. 

- У нас будинки утеплюють пінопластом. А в Європі потребують натуральні. Тому молодий чоловік придбав комбайн щоби косити тростину. Сам сконструював пристрій, аби в'язати такі плити. І він їх експортує в Європу, - розповідає директор Львівського обласного центру зайнятості.

Ректор Університету банківської справи Анжела Кузнєцова повідомила, що до Клубу менторів залучено банкірів, які пообіцяли найліпшим випускникам проекту невелику фінансову допомогу. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів