У Львові буде новий автобусний маршрут до лікарні «Охматдит», якщо поліція не заперечуватиме

16:34 12 вересня 2024 р.

Фото до новини

У 2016 році до лікарні вже курсував автобусний маршрут у тестовому режимі.

Сьогодні, 12 вересня, на пленарному засіданні міськради підтримали петицію щодо запуску громадського транспорту до обласної дитячої лікарні «Охматдит», що на вул. Лисенка.

Як розповів керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, щоб маршрут запрацював – схему руху повинна погодити поліція. Далі  — оголошуватимуть конкурс із визначення перевізника.

Читайте також: У Львові відновили чотири автобусні маршрути 12, 30, 48, 57. Схеми руху

«Ми вже мали попередні зустрічі з дирекцією лікарні «Охматдит» щодо запуску маршруту до цього медичного закладу. Також вже проговорювали можливі варіанти як забезпечити  транспортне сполучення з лікарнею. Розуміємо, що це справді необхідно. Це питання підіймалося і раніше. Але тут є певні складнощі, що стосуються рельєфу на цій локації. Тож ми не знаємо, чи погодить поліція маршрут. Попри це ми вже напрацювали декілька варіантів маршрутів. Думаю, що до кінця наступного тижня, зупинимось на остаточному варіанті, який буде винесено на розгляд виконавчого комітету. Після цього паспорт маршруту подамо на розгляд поліції. У разі погодження – будемо виносити цей маршрут на конкурс для пошуку перевізника», - розповів Орест Олеськів.

Посадовець додав, що у 2016 році до лікарні курсував автобусний маршрут у тестовому режимі. Проте тоді поліція не погодила схему цього маршруту, аргументувавши, що через значні ухили вулиці, які ведуть до лікарні, не призначені для руху громадського транспорту.

Як писав DailyLviv.com, на міський автобусний маршрут, що курсує до мікрорайону Рясне, додали ранковий рейс.

Нагадаємо, у Львові відновили автобусний маршрут №57 сполученням вул. Максимовича – вул. Польова. Схема руху.

Читайте також: У Кам’янка-Бузькій громаді відновили автобусний маршрут. Розклад руху

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів