У Львові буде ще одна доступна зупинка

11:50 5 серпня 2024 р.

Фото до новини

Роботи з переоблаштування зупинки виконало ЛКП «ШРП Галицького району» на замовлення Франківської районної адміністрації.

Зупинку громадського транспорту на вул. Стрийська-Героїв Майдану переоблаштували з урахуванням вимог доступності для маломобільних людей. Аналогічні роботи зараз тривають на зупинці «площа Липнева» на вул. Героїв УПА.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«На сьогодні у нашому районі приблизно до 20% зупинок громадського транспорту є інклюзивними. Це зупинки на тих вулицях, де відносно недавно проводили капітальні ремонти. Зокрема інклюзивні зупинки є на вул. С. Бандери, вул. Котляревського, вул. Русових та ін. У рамках проєкту «Розумний район» інклюзивну зупинку облаштували на вул. Володимира Великого.

Однак, ще частина зупинок таки потребує переоблаштування з урахуванням норм доступності. Відтак, поетапно будемо проводити ці роботи.


Так, у липні елементи доступності облаштували на зупинці на вул. Стрийська-Героїв Майдану. Тут територію біля зупинки замостили плиткою ФЕМ, постелили тактильну плитку – попереджуючу і направляючу, а також підняли бордюр на 20 см.

А зараз розпочали аналогічні роботи з облаштування доступності на зупинці «площа Липнева» на вул. Героїв УПА.

Наразі для робіт беремо ті зупинки, які потребують менше затрат для переоблаштування», - пояснив Микола Гук, начальник відділу комунального господарства Франківської районної адміністрації.

Читайте також: 1131 зупинка. У львівській громаді затвердили оновлений перелік зупинок громадського транспорту

Нагадаємо, зараз також тривають роботи з облаштування елементів доступності на двох зупинках громадського транспорту у Галицькому районі - на пр. Соборна і пр. Чорновола, 39-41.

За інформацією районних адміністрацій, з початку року доступними зробили зупинки громадського транспорту на вул. Зеленій біля АС-5, на вул. Чукаріна, 10, на вул. Медової Печери 45 та 67, на вул. Стрийській біля Національної академії сухопутних військ, на вул. Виговського, 32, на вул. Шевченка, 113, на вул. Брюховицькій (Рясне-1), на вул. Шевченка - Ковча та на вул. Незалежності України у Брюховичах. Станом на зараз роботи з облаштування безбар’єрного простору тривають на ще 5 транспортних зупинках міста.  

Загалом на сьогодні доступними або частково доступними для маломобільних груп населення є майже 75% зупинок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів