У Львівській міськраді вирішили регулювати діяльність МАФів

14:48 26 грудня 2019 р.

Фото до новини

На сесії Львівської міської ради прийняли ухвалу «Про здійснення підприємницької діяльності у тимчасових спорудах на території міста Львова», що регулюватиме діяльність наявних у місті тимчасових споруд.

Про це повідомили в четвер, 26 грудня, у Львівській міськраді. Заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач розповів, що комісія, яка була створена за розпорядженням міського голови, стосовно продовження діяльності тимчасових споруд на території Львова, обрала доволі ліберальний підхід стосовно підприємців, які працюють в тимчасових спорудах. Фактично, близько 90% всіх наявних на сьогоднішній день тимчасових споруд зберігаються у наступній комплексній схемі, а які вилучають, роблять це із об’єктивних причин.

Зокрема, часто не було переоформлено належним чином документи, тому ухвала ЛМР прямо забороняє продовжувати їх функціонування. Так само були окремі об’єкти, де було виявлено суттєву невідповідність площі споруди фактичної та тієї, що є у документах.
Водночас від комісії скерували звернення та запити до районних адміністрацій з проханням надати інформацію по тим тимчасовим спорудам, де в основному здійснюється торгівля алкоголем, де провадиться кредитна діяльність та є наявні ломбарди чи лотереї.

Любомир Зубач наголосив: «Серед тих, які не ввійшли до списку, є МАФи, де є вказаною діяльність на 100% продаж алкоголю. Йдеться про ті тимчасові споруди, де основним видом діяльності є торгівля алкогольними напоями. В цьому проєкті ухвали передбачаємо норму, що в наступні роки при виявлені тимчасових споруд із основним видом діяльності торгівлею алкогольними напоями це ставатиме підставою для автоматичного вилучення з комплексної схеми».

На вимогу депутатів термін дії договору для підприємців було збільшено до трьох років. За відповідну ухвалу проголосувало 44 депутати.

Як інформував «Щоденний Львів», 27 серпня виникла пожежа в МАФі на перехресті вулиць Стрийської й Наукової.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів