У Львівській міськраді наполягають на забороні продажу алкоголю в МАФах

13:20 23 травня 2019 р.

Фото до новини

У ЛМР запевнили, що «обмеження продажу алкоголю та слабоалкогольних напоїв зумовлене, в першу чергу, бажанням міста пропагувати здоровий спосіб життя та зменшити сумну статистику скоєння злочинів у стані алкогольного сп’яніння».

Про це повідомили в четвер, 23 травня, в прес-службі Львівської міськради. Директор департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич пояснила: «Є закон України, який дозволяє органам місцевого самоврядування встановлювати порядок торгівлі алкогольними і слабоалкогольними напоями. Тому, відповідно до цього нормативно-правового акту, ми діємо. Місцевий орган влади надає дозвіл на встановлення малих архітектурних форм. Я думаю, що місцевий орган влади має право давати свої рекомендації підприємницькому середовищу, що б він хотів бачити в малих архітектурних формах».

Ірина Кулинич також зазначила: «Під час сесійного засідання 4 квітня була прийнята ухвала про те, що ми рекомендуємо підприємцям, які здійснюють діяльність в малих архітектурних формах, припинити продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв до кінця місяця. Тобто ухвала є чинна, вона не скасована. Районні адміністрації з 15 травня провели обстеження. Таких архітектурних форм, які здійснюють діяльність з торгівлі алкоголем на сьогодні є 25. Далі ми продовжуємо працювати з підприємцями, відповідно до доручення міського голови: напрацювати якесь спільне рішення щодо реалізації цієї ухвали».

Директор департаменту економічного розвитку ЛМР також повідомила: «Вчора на колегії піднімалося питання підприємців. Сьогодні ви чули, як вони виступали. Вони мають право ставити свої запитання, і ми, відповідно, будемо готувати на них відповіді. Ми з цими відповідями працюємо від дев’ятої години ранку до сьомої години вечора кожного дня. Ми відкриті до спілкування. Пояснюємо свою позицію і слухаємо їхні аргументи. Я з ними спілкувалася особисто вчора до вечора. Сьогодні спілкувалася з ними зранку ще до 9.00».

Ірина Кулинич також розповіла: «Є пропозиція підприємців прийняти ухвалу і відтермінувати нашу ухвалу до кінця 2019 року. Але я ще раз хочу вам сказати, що у  Львові є 1600 МАФів, відповідно до перспективної схеми. Наразі здійснюють торгівлю з продажем алкоголю і слабоалкогольних напоїв всього 25 малих архітектурних форм. Тобто це не є така проблема, яка потребує такого великого розвитку. Якщо ухвала буде депутатським корпусом скасована, тоді ми будемо приймати рішення, як ми будемо рухатися далі. Зараз ухвала є чинна, є прийняте рішення, депутатський корпус за нього проголосував».

Як інформував «ЩЛ», львівські підприємці зібралися в четвер, 23 травня, на акцію протесту під будівлею ЛМР – хочуть продавати алкоголь у МАФах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів