У ЛОВА повідомили, куди пішли у серпні 495 млн грн бюджетних коштів

14:49 11 вересня 2024 р.

Фото до новини

У серпні поточного року з обласного бюджету профінансували понад 495 млн гривень.

54% коштів спрямували на установи освіти, охорони здоров'я, соціального захисту та соціального забезпечення, культури, фізичної культури та спорту. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

«Завдяки виконанню платниками податків своїх зобов'язань перед обласним бюджетом упродовж року, зокрема й у серпні поточного року, забезпечується своєчасне фінансування першочергових та основних видатків, а відтак надання соціальних послуг жителям Львівщини», – зазначив заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Іван Собко.

Він також розповів, що за економічним зрізом 54% коштів (265 млн грн) спрямували на забезпечення функціонування обласних установ освіти, охорони здоров'я, соціального захисту та соціального забезпечення, культури, фізичної культури та спорту. 

На фінансування видатків капітального характеру (капітальне будівництво, ремонт, реконструкція та реставрація) спрямували 40% коштів (197 млн грн), а решту – на реалізацію інших обласних програм і заходів.

Читайте також: Найбільший приріст надходжень у бюджет Львівщини дав один податок

Зокрема, на утримання та ремонт автомобільних доріг виділили впродовж місяця 54,4 млн грн, на реалізацію програм «Безпечна Львівщина» – 35,3 млн грн, пріоритетні інфраструктурні проєкти – 28,3 млн грн (капітальні ремонти приміщень госпіталю ветеранів війни, психіатричної лікарні, ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут, завершення будівництва шкіл у селах Либохора та Нижня Яблунька), будівництво інклюзивного мультифункціонального майданчика в Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» – 6,3 млн грн, капітальний ремонт приміщень Роздільського дитячого будинку-інтернату, інфекційної лікарні, перинатального центру, Нагуєвицької спецшколи – 12 млн грн. 

На реалізацію програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області – 3,8 млн грн, нагородження переможців Міжнародних, учнівських олімпіад з базових дисциплін і вчителів, які підготували кращих випускників за результатами НМТ – 0,9 млн грн тощо. 

Також перерахували місцевим бюджетам міжбюджетні трансферти за кошти державного бюджету на компенсацію витрат за спожиті енергоносії закладами комунальної форми власності, в яких розміщені внутрішньо переміщені особи – 2,2 млн грн; виконання програми «Активні парки – локації здорової України» – 0,7 млн грн.

Нагадаємо, Очільник ЛОВА скерував з бюджету ₴25 млн на дорогу до готелю свого батька.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів