У ЛМР повідомили, як мати домашній інтернет без світла (відеоінструкція)

12:02 17 липня 2024 р.

Фото до новини

Якщо у вас немає електропостачання, але вам потрібен доступ до інтернету, є кілька порад, які для вас будуть актуальними.

Заступниця директора департаменту економічного розвитку з питань цифрової трансформації міста Олена Гунько поділилась порадами з мешканцями, які хочуть користуватись інтернетом за відсутності світла, пише DailyLviv.com.

Для початку з’ясуйте, який у вас тип підключення.

Є 5 основних типів підключення до інтернету:

·        DSL (Digital Subscriber Line) — використовує телефонні лінії для підключення.

·        Кабельне підключення — через кабельну телемережу.

·        Оптоволоконне підключення — використовує оптоволоконний кабель.

·        Супутниковий інтернет — використовує сигнал з супутника.

·        Мобільний Інтернет (4G/5G) — використовує мобільну мережу.

Переваги оптоволокна є очевидними і це справді найкращий вибір для домашніх користувачів, бізнесу та установ, яким потрібен швидкий та надійний доступ до інтернету.

Якщо у вашому будинку є оптоволокно

Під’єднайте ONU термінал, який ви отримали при підключенні і який є у вашій квартирі/будинку, до додаткового джерела живлення.

Під'єднайте ваш Wi-Fi роутер до додаткового блоку живлення. Для цього вам знадобиться спеціальний кабель USB to DC 5.5*2.5 міліметри 9V або 12V та саме джерело живлення (павербанк, зарядна станція, безперебійник та ін.).

Роутери бувають 9V або 12V, тому вам знадобиться павербанк з місткістю від 10 000 mAh або ж мініджерело живлення VIA Energy Mini UPS.

Переконайтеся, що пристрій, який вам потрібен для доступу до інтернету, заряджений. Якщо він потребує заряду — під’єднайте і його до додаткового джерела живлення.

Готово! Насолоджуйтеся інтернетом без світла. Час його роботи залежить від заряду ваших пристроїв і додаткових джерел живлення.

Якщо у вашому будинку встановлене джерело безперебійного живлення

Під’єднайте ваш Wi-Fi роутер до додаткового блоку живлення. Для цього вам знадобиться спеціальний кабель USB to DC 5.5*2.5 міліметри 9V або 12V та саме джерело живлення (павербанк, зарядна станція, безперебійник та ін.). Роутери бувають 9V або 12V, тому вам знадобиться павербанк з ємністю від 10 000 mAh.

Або ж під’єднайте кабель інтернету напряму до ноутбука чи комп’ютера у LAN-порт.

Переконайтеся, що пристрій, який вам потрібен для доступу до інтернету, заряджений. Якщо він потребує заряду — під’єднайте і його до додаткового джерела живлення.

Готово! Насолоджуйтеся інтернетом без світла.

Якщо у вашому будинку немає джерела безперебійного живлення чи оптоволокна

Якщо у вас домашній інтернет і за вашою адресою немає джерела безперебійного живлення, але ви маєте власне — ви можете надати в оренду провайдерам і вам під’єднають інтернет до будинку.

Якщо у вас немає власного джерела безперебійного живлення, ви можете домовитися з сусідами чи ОСББ про купівлю і попросити провайдера поставити його на обладнання.

Якщо не підходить жоден із варіантів, ви можете роздати інтернет з телефону на той пристрій, з якого потрібен доступ до інтернету. Для цього ввімкніть на смартфоні режим точки доступу. Тоді інші пристрої побачать вашу мережу Wi-Fi та зможуть до неї підключатися. Для власної безпеки не забудьте встановити пароль на вашу точку доступу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів