У ЛМР повідомили, скільки постраждалих від обстрілів поселилось у модульному містечку та готелях

11:39 5 вересня 2024 р.

Фото до новини

Учора у Львові розконсервували модульне містечко на вул. Пулюя, щоб поселити людей, чиє житло було знищене під час російської атаки. Також понад 20 готелів міста

Станом на ранок сьогодні, 5 вересня, у модульному містечку на вул. Пулюя поселили 6 людей – це 3 сім’ї. Ще 8 львів’ян поселили у готелі міста – у “Турист” та “Жорж”. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише  DailyLviv.com.

Зазначимо, у модульному містечку на вул. Пулюя загалом можуть розмістити 70 сімей. 

«Всього містечко вміщає 320 людей, але оскільки воно складається з житлових модулів, де є два двоярусних ліжка, то можемо селити сім’ями. Відтак ми готові прийняти 70 сімей», – розповів Володимир Головатий, директор Центру соціальної підтримки Львівської міської ради.

Водночас управління туризму звернулось до готелів Львова по допомогу з розселенням людей, які внаслідок атаки залишились без помешкань. 

«Люди можуть залишитись на кілька днів у львівських готелях або хостелах. Понад 20 готелів міста зголосилися прийняти на перший час людей, що залишились без житла, допоки ті не вирішать побутові питання переїзду до родичів чи оренди помешкання. 

Ми дуже вдячні готелям, які відгукнулись на наш заклик і погодились прийняти людей, які зараз цього потребують», – сказала Христина Лебедь, керівниця управління туризму Львівської міської ради.

До слова, за рішенням виконкому мешканцям, що втратили свої квартири внаслідок ворожої атаки, місто компенсовуватиме оренду житла. Йдеться про компенсації у 10 тис. грн, 12 тис. грн та 15 тис. грн відповідно до того, яке помешкання у них було зруйновано: 1-, 2- чи 3-кімнатні квартири.

Нагадаємо, 4 вересня вранці ворог здійснив комбіновану атаку по Львову ракетами та шахедами. Внаслідок атаки понад 150 будинків зазнали ушкоджень. Загинуло 7 осіб, серед них є діти. Постраждали 66 мешканців, в тому числі 10 дітей. Семеро пацієнтів нині залишаються у важкому стані в лікарнях.  

Руйнувань зазнали 5 навчальних закладів, 2 центри творчості, 2 медичні установи, храм ПЦУ св. Юрія Переможця, що на вул. Чернівецькій. 

Сьогодні, 5 вересня, у місті оголошено Днем жалоби  за загиблими внаслідок російської атаки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів