У Держказначействі України – лише 4,3 млн. грн, оскільки в офшори виведено $70 млрд.

14:50 27 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: investments.academic.ru

Про це заявив у четвер з трибуни Верховної Ради кандидат на посаду прем'єра Арсеній Яценюк.

За його словами, що влада Януковича-Азарова вивела в офшори 70 мільярдів доларів. Він наголосив, що державна казна розкрадена й порожня, да ержавний борг сягнув $75 млрд., тому він не гарантує «покращення ні сьогодні, ні завтра».

Яценюк заявив також: «Розбазарено більше 20 мільярдів доларів США золотовалютних резервів і отримано 37 мільярдів доларів США кредитів, які зникли в невідомому напрямку».

За словами кандидата на посаду прем'єра, попередня влада вивела на офшорні рахунки 70 мільярдів доларів, відтак а єдиному казначейському рахунку знаходяться 4.3 мільйона гривень. «Цього не вистачає ні на що», – зазначив Яценюк.

Він також повідомив, що стосовно України заявлена низка позовів про відшкодування кредитів і повернення коштів, які отримував уряд Януковича-Азарова

Так у міжнародних судах розглядається позов про повернення 3 мільярдів доларів, які були отримані під державні гарантії від Китайської республіки, і місцезнаходження яких невідомо.

«Ми стоїмо перед неймовірними економічними викликами і щоб їх подолати, немає іншого виходу, я к приймати вкрай непопулярні рішення, які будуть стосуватися субсидій, тарифів, скорочення соціальних програм, збереження фінансової системи країни», – додав він.

«В Україні вводиться найжорсткіша за всю історію української фінансової системи, система контролю і скорочення бюджетних витрат», – зазначив Яценюк.

Про це повідомляє сьогодні, 27 лютого, «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів