У Червонограді за 1 млн 800 тис грн відкрили навчально-практичний центр для підготовки електрогазозварників

18:02 28 січня 2021 р.

Фото до новини

Навчально-практичний центр технології зварювальних робіт, який сьогодні відкрили, забезпечить підготовку висококваліфікованих працівників з професій «Електрозварник ручного зварювання» та «Електрогазозварник».

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише DailyLviv.

Для облаштування такого Центру з державного бюджету було надано 1 млн 800 тис гривень, більше як 800 тисяч скерували із обласного бюджету та ще майже чверть мільйона гривень виділили із коштів спецфонду училища.

«Цей центр, без перебільшень, один із найкращих в регіоні. Тут є замкнутий цикл, що дозволить учням здобувати практичні навики на сучасному обладнанні за сучасними технологіями. Фах електрогазозварника є топовим у регіональному замовленні. Ця професія є затребувана та високооплачувана», - наголосив начальник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти та науки, професійної освіти Іван Пикус.

Для центру закупили зварювальні апарати, учнівські зварювальні столи, верстак з комплектуючими, зварювальні захисні жалюзі, комп’ютерне обладнання, комплект редукторів та балонів для зварювання тощо. Також провели капітальний ремонт вентиляції, монтаж вікон та системи освітлення, облаштували зварювальні пости.

«Створення центру дозволить застосовувати інноваційні виробничі технології у навчально-виробничому процесі та підвищувати рівень професійної підготовки учнів. Головним завданням центру, як осередка професій зварювального напрямку, буде навчально-виробнича діяльність. За виручені кошти вдасться ефективно підтримувати діяльність НПЦ та удосконалювати його матеріально-технічну базу», - зазначив директор Червоноградського професійного гірничо-будівельного ліцею Руслан Онишкевич.

Також до робити в НПЦ залучатимуть партнерів ліцею, зокрема промислові установи та підприємства

Центр обладнано усім відповідним обладнанням та створено необхідні умови для якісної підготовки кадрів.  

«Обладнання сучасне, нове, не мусимо проводити ніяких розрахунків чи складати таблиць. Ми лише виставляємо одну позицію – товщину металу чи подачу струму -  і комп’ютер під ці параметри налаштовує функції. Це набагато спрощує і пришвидшує роботу», - розповів майстер виробничого навчання Юрій Юрчишин.

 Все встановлене обладнання є професійним та відповідає сучасним вимогам. Устаткування служить для усіх видів зварювання та всіх типів металів. Окрім того, майстерню обладнано  необхідними комунікаціями та засобами безпеки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів