У Брюховичах змусили стиснути будинок

16:51 6 березня 2024 р.

Фото до новини

Фактично йдеться про надання містобудівних умов, але суттєво зменшивши об’єкт.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

На вул. Курортній в смт. Брюховичі збудують багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. Через те, що ділянка, де планується будівництво, густозасаджена деревами, у міськраді зменшили параметри об’єкта забудовника.

Це не вперше заявник – Міндер Борис – звертається до Львівської міської ради по містобудівні умови та обмеження на зведення житла у Брюховичах. Попередньо відкориговані містобудівні наміри забудовника в управлінні архітектури та урбаністики Львова додатково зменшили.

«Ми провели виїзд на цю ділянку і побачили, наскільки вона густозасаджена багаторічними насадженнями, зокрема характерними для Брюховичів соснами.

Ми як управління архітектури та урбаністики бачимо доцільність того, щоб збільшити розриви до наявних об’єктів, збільшити відстані до меж, в такий спосіб зменшити об’єкт, зробити його співмасштабним і зробити його не чотирьох-, а трьохповерховим, щоб зберегти більшість зелених насаджень, які є розташовані на цій території. Фактично йдеться про видачу містобудівних, але суттєво зменшивши об’єкт», – розповів Роман Крушельницький, фахівець управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради.

«Це знаменитий курортний проїзд у Брюховичах. Там є 3 земельних ділянки, зокрема така велика будівля – на неї всі документи були видані ще Брюховицькою селищною радою.

Я ще застав час, коли там росли багаторічні сосни, але, на жаль, зараз частина дерев є зрізана. Дуже не хотілося б, щоб ділянки, які є поруч, повторили цю долю. Львівська міська рада, я впевнений, не може працювати за тими стандартами, які застосовувала Брюховицька селищна рада», – сказав Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з містобудування.

«Ми розглядали питання збереження зелених насаджень на виконавчому комітеті. А Брюховичі взагалі в нас асоціюються з зеленню та оздоровчою, рекреаційною зоною, тому, я думаю, що важливо це зберегти максимально, наскільки в наших повноваженнях», – додала Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконкому Львівської міськради.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів