Цьогоріч 238 гектарів землі на Львівщині повернуто знову в державну й комунальну власність

21:03 23 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: з архіву «Щоденного Львова»

Про це повідомляє в п’ятницю прес-служба обласної прокуратури.

Прес-служба обласної прокуратури інформує сьогодні, 23 травня, в повідомленні «На Львівщині за прокурорського реагування у державну та комунальну власність реально повернуто 238 га землі вартістю 36,2 млн. грн.»:

«Органами прокуратури Львівської області систематично вивчаються рішення (розпорядження) органів державної влади та місцевого самоврядування у сфері земельних відносин. Зазначимо, що упродовж січня – квітня 2014 року прийнято 1400 рішень щодо розпорядження землями житлової та громадської забудови та 1900 щодо земель сільськогосподарського призначення.

Водночас, прокурорами під час перевірки на предмет їх законності встановлено, що 168 прийнято з порушеннями. Відтак за результатами вжитих заходів прокурорського реагування попереджено незаконне надання земель площею 574 га вартістю 8 млн.грн..

Ще 238 га землі вартістю 36,2 млн. грн. реально повернуто у державну та комунальну власність. Додамо, що на усунення виявлених порушень також внесено понад 70 документів прокурорського реагування. За наслідками їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 60 посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, з яких 5 – органів контролю».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів