Три компанії хочуть дегазувати Грибовицьке сміттєзвалище

20:49 10 грудня 2018 р.

Фото до новини

Сьогодні, 10 грудня, завершився термін подачі документів від компаній на конкурс зі спорудження та експлуатації системи дегазації Грибовицького сміттєзвалища. До участі у конкурсі подали свої документи три компанії. Підписання договору з компанією-переможцем планується до кінця 2018 року.

 Про це повідомив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря, інформує прес-слжбу ЛМР.

 Роботи зі спорудження системи дегазації буде розпочато вже наступного року.

Претендентами на перемогу у конкурсі зі спорудження та експлуатації системи дегазації міського полігону твердих побутових відходів у Грибовичах стали компанії ТОВ «Біогаз Енерджі», ТОВ «Біогаз України» та ТОВ «Кліар Енерджі».

«Ми отримали три конкурсні пропозиції від провідних українських компаній, які мають досвід втілення таких проектів із дегазації полігонів. Конкурсними умовами визначені критерії, за якими будуть оцінюватися пропозиції, які надійшли. Зокрема, йдеться про відповідність досвіду, наявність необхідного обладнання та кваліфікованого персоналу у цих компаній», — повідомив директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

Переможця, який проведе дегазацію Грибовицького сміттєзвалища, назвуть упродовж 10 робочих днів. Підписання договору з компанією-переможцем планується до кінця року. А роботу зі спорудження системи дегазації буде розпочато в наступному році, — паралельно з початком робіт з комплексної рекультивації полігону.

Прес-служба ЛМР нагадує, що Грибовицьке сміттєзвалище готують до рекультивації, яка триватиме у два етапи. Наразі розпочаті роботи стадії стабілізації тіла звалища. Також переоснащено станцію очистки фільтратів: її продуктивність збільшено до 250 кубічних метрів на добу. Також виконано роботи з посилення дамби, влаштовано 15 моніторингових газових свердловин. А вже з наступного року очікується старт повномасштабних заходів з рекультивації полігону.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів