Три доби без вимкнень електроенергії. Що далі

21:08 1 серпня 2024 р.

Фото до новини

Споживачів закликають ощадливо користуватися електроенергією, особливо у пікові години споживання — вранці з 7:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 22:00.

Станом на 1 серпня в Україні вже третій день поспіль не застосовуються графіки обмеження постачання електроенергії для споживачів. Ситуація в енергосистемі залишається стабільною. Про це на брифінгу в ефірі Телемарафону «Єдині новини» повідомила заступник Міністра енергетики України Світлана Гринчук, пише DailyLviv.com.

«Енергетики цілодобово працюють і активно готують енергосистему до проходження осінньо-зимового періоду. Я дякую кожному енергетику за їх цілодобову роботу. Саме це дозволяє нам зараз залишатися зі світлом і не застосовувати відключення для споживачів», - зазначила Світлана Гринчук.

В Міненерго нагадали, що через масовані російські атаки було зруйновано понад 9 ГВт генерувальних потужностей. І, незважаючи на відсутність наразі  планових відключень світла, закликали споживачів продовжувати розумно і ощадливо користуватися електроенергією, особливо у пікові години споживання — вранці з 7:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 22:00. 

Заступник Міністра наголосила, що ворог продовжує обстріли. Зокрема, протягом минулої доби внаслідок обстрілів у Донецькій області вимикалась високовольтна повітряна лінія. 

«На щастя, енергетикам вдалося уникнути відключення споживачів», - уточнила вона.

У Дніпропетровській області під час повітряної тривоги також вимикалась повітряна лінія, було виявлено обрив проводів.

«Минулої доби енергетики заживили майже 11 тисяч споживачів, які були без електроенергії внаслідок бойових дій. Загалом через бойові дії та технологічні порушення без електропостачання залишаються 486 населених пунктів, це в основному прифронтові райони», - зазначила Світлана Гринчук.

Для консультацій з питань енергетики можна скористатися урядовою «гарячою лінією»  «СТРУМ» за номером 15-49. Консультації безкоштовні, телефонувати можна цілодобово.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів