Трамвай на Сихів піде у Львові завдяки кредиту ЄБРР

16:00 27 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: wikimedia.org

Міський голова запевняє: «Фактично місто отримує 55 млн. грн. безповоротних грантових коштів».

Як інформує 27 листопада прес-служба міської ради, сьогодні виконавчий комітет ЛМР погодив зміни до умов договору позики Європейського банку реконструкції та розвитку для прокладання трамваю на Сихів, унаслідок чого кредит на 6 млн. євро супроводжуватиметься грантом у розмірі 5 млн. євро. Змінилися й строк надання цієї позики – сім років, та умови її погашення – 12 рівними частинами кожних півроку з однорічним пільговим періодом. 

Начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Сергій Кіраль повідомлив із цього приводу: «Структурою фінансування передбачено 6 млн євро – це кредитна частина коштів ЄБРР, та 5 млн. євро – це грантова частина, виділення якої вже офіційно погоджено Міністерством навколишнього середовища і ядерної безпеки Федеративної республіки Німеччина».

За словами Сергія Кіраля, ЄБРР отримав від Німецького міністерства кінцеве рішення, тому сьогодні готуються відповідні документи та договори для представлення Львівській міській раді та подальшого обговорення, а документальна частина кредитного договору буде завершена до кінця цього року. Начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР додає:

«Сьогодні проекти договорів вже готові, вони перебувають на завершальній стадії внутрішнього погодження в ЄБРР. Минулого тижня відбулося засідання кредитного комітету ЄБРР, яким було погоджено основні умови цього кредиту.

Ми також отримали офіційний лист-звернення від ЄБРР. Тобто на сьогоднішній день всі формальні підстави виконані, тож ми сподіваємось, що наступного тижня отримаємо проекти договорів, і до середини грудня ми б мали підписати ці угоди та затвердити їх рішенням сесії міської ради, щоб на кінець року завершити формальну, паперову частину цього проекту. Відповідно до попередніх розрахунків та проектів контрактів, які планують укласти з підрядною організацією, термін виконання робіт – від шести до восьми місяців».

Відтак прес-служба міської ради нагадує, що тендер на проведення робіт з продовження трамвайного маршруту №4 до Сихова виграла компанія «ONUR». А міський голова Львова Андрій Садовий запевняє:

«Фактично місто отримує 55 млн. грн. безповоротних грантових коштів. В цьому році, оформивши всі документи, можемо вже планувати ті роботи, починаючи з кінця першого кварталу 2014 року. 

Це надзвичайно важлива угода для міста, тому що ми отримаємо безпрецедентну грантову допомогу під цю можливість зв’язати Сихівський масив з центральною частиною міста швидким трамваєм. Дай Бог, щоб ми мали можливість ще закупити необхідну кількість нових вагонів, щоб мешканці, які живуть у найбільшому спальному мікрорайоні, могли нормально і швидко добиратись до центру в комфортних умовах. 

Це питання мало багато дискусій та розмов, але враховуючи, що ми отримуємо подарунок у розмірі 55 млн грн., дискусії будуть зайвими. Мені приємно, що Львів пройшов цю дорогу і управління зовнішньоекономічних відносин провело надзвичайно складні переговори, які тривали близько 3 років».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів