Прем’єр доручив вирішити ситуацію в ДП «Львіввугілля»

16:30 12 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман с зустрівся із гірниками ДП «Львіввугілля», керівництвом Львівської області й Червонограда.

Про це повідомили в середу, 12 червня, на «Урядовому порталі», де також розповіли, що приводом для зустрічі стала непроста ситуація на підприємстві, де зростає заборгованість по заробітній платі, не відвантажується продукція, а на деяких шахтах зупинено видобуток через непорозуміння з керівництвом копалень. Все це змушує робітників або шукати додаткового заробітку, або виїжджати на заробітки до сусідньої Польщі, або влаштовувати гучні акції протесту.

Прем’єр зазначив: «Я відгукнувся на пропозицію зустрітися. Мені важливо обговорити проблеми, з’ясувати їхні причини і зробити так, аби не допускати їх у майбутньому».

Шахтарі підтвердили Прем’єру інформацію про те, що вугілля, яке виробляють шахти ДП «Львіввугілля», має закуповувати держхолдинг «Центренерго», яке наразі знаходиться в управлінні Фонду державного майна. Але закупівлі не відбуваються. Саме тому шахти не мають обігових коштів і можливості оплачувати працю шахтарів та персоналу копалень.

Прем’єр-міністр дав доручення міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику, а також керівництву ФДМУ розблокувати закупівлі і зробити вугілля державних шахт пріоритетним для державних енергокомпаній. Одночасно він дав доручення Держаудитслужбі провести перевірку формування собівартості вугілля на державних шахтах і спростував всі чутки про можливу приватизацію прибуткових шахт об’єднання.

Окремо Гройсман зупинився на питанні призначення керівництва шахт і підприємства в цілому. Вже завтра подання на відповідні посади мають бути обговорені, а люди – призначені. Причому ключовий критерій відбору – довіра шахтарів.

«Є ДП «Львіввугілля», є його керівництво. Воно має організувати роботу так, аби шахтар прийшов, відпрацював зміну, отримав зарплату – і все. Тож треба визначити керівника, якому довіряють, – заявив Володир Гройсман. – Я ставлю на контроль. Ситуацію в ДП «Львіввугілля» треба вирішити на системній основі. Приклад Червонограда може стати показовим».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів