Суд заборонив будівництво багатоповерхового житлового комплексу на вул. Щурата

15:24 1 липня 2021 р.

Фото до новини

Суддя Господарського суду Львівської області Тарас Рим заборонив обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Північна околиця» виконувати будь-які роботи на ділянці площею майже 2,7 га на вул. Щурата в місті Львові. Таку заборону суд встановив у якості забезпечення позову прокуратури, яка вимагає визнати недійсним договір оренди цієї землі.

Про це інформують Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.

Суддя Господарського суду Львівської області Тарас Рим заборонив Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Північна околиця» виконувати будь-які роботи на ділянці площею майже 2,7 га на вул. Щурата в місті Львові. Таку заборону суд встановив у якості забезпечення позову прокуратури, яка вимагає визнати недійсним договір оренди цієї землі.

Це випливає з ухвали суду, оприлюднена в реєстрі 30 червня 2021 року.

Львівська міськрада вирішила надати вільну від будівель ділянку в оренду «ЖБК «Північна околиця» ще у 2019 році. Кооператив отримав 2,6826 га на вул. В. Щурата в оренду терміном на 10 років для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків. Орієнтовна орендна плата за ділянку – 2 млн грн в рік.

У лютому цього року кооперативу затвердили містобудівні умови та обмеження, згідно з якими на ділянці дозволили житловий комплекс із 21 секції з вбудованими комерційними приміщеннями та підземним паркінгом. Гранично допустима висотність 55 м (14 поверхів), а для 6-ти поверхових будинків – 21 м. Максимальний відсоток забудови ділянки – 35%. Ділянка розташована в зоні багатоповерхової житлової забудови (Ж-3).
 
Керівник Галицької окружної прокуратури міста Львова в судовому порядку вимагає скасувати ухвалу про надання ділянки і договір оренди. Суддя частково задовольнив заяву прокурора про забезпечення цього позову.

На ділянці заборонили проводити і підготовчі, і будівельні роботи, у тому числі через підрядні компанії. Крім того, Інспекції архітектурно-будівельного контролю у м. Львові та Департаменту ДАБІ у Львівській області суддя заборонив здійснювати реєстрацію, видачу дозвільних документів на виконання робіт.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Північна околиця» зареєстрували у листопаді 2018 року. Імена членів кооперативу невідомі. Його керівником є Олександр Білан. А після заснування першим директором був Андрій Палиг. Він же був одним із трьох перших засновників. Крім нього, там були Анастасія Руденко і Сніжана Стеценко. Останні також були співзасновницями Обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство Горобина ЛВ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів