Суд призупинив проєктування сміттєзаводу у Львові. Але "Зелене місто" продовжує роботи

13:53 9 квітня 2020 р.

Фото до новини

Учора, 8 квітня, Львівський апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення про тимчасове призупинення містобудівних умов та обмежень для проектування механіко-біологічного комплексу перевантаження і переробки твердих побутових відходів на вул. Пластова, 13.

Однак, як зазначають у ЛКП «Зелене місто», таке рішення не забороняє підготовчі роботи до будівництва, які відбуваються з дотриманням всіх законодавчих вимог і положень, інформує пресслужба ЛМР.

«Вчора у ЗМІ з'явилася інформація, начебто, ЛКП «Зелене місто» заборонили будівництво сміттєпереробного комплексу. Тому хочемо пояснити ситуацію.

Так, містобудівні умови та обмеження для проектування об'єкта будівництва механіко-біологічного комплексу перевантаження і переробки твердих побутових відходів тимчасово призупинені. Відповідне рішення прийняв 29 січня Львівський окружний адміністративний суд. Апеляційний адміністративний суд 8 квітня вирішив не змінювати рішення попереднього суду та залишити його в силі.

Але це жодним чином не означає, що будь-який із судів заборонив споруджувати сміттєпереробний комплекс на вулиці Пластовій, 13. Підготовчі роботи до будівництва тривають. Втім, варто зазначити, що зацікавлені особи неодноразово намагалися перешкодити у проведенні підготовчих робіт, посилаючись, на начебто, заборону виконання таких робіт, підставою для чого є рішення Львівського окружного адміністративного суду від 29 січня. Для вирішення спірної ситуації неодноразово прибували працівники Національної поліції України, адже за невиконання ухвали про забезпечення позову законом передбачена відповідальність. Та щоразу працівники поліції були змушені роз’яснювати, що ухвала суду про призупинення містобудівних умов та обмежень не є підставою для зупинення підготовчих робіт.

Підготовчі роботи до будівництва сміттєпереробного комплексу відбуваються у чіткому дотриманні всіх законодавчих вимог і положень. При цьому жодних документів, які б не дозволяли виконання таких робіт, наразі не існує. Інформація про виконання відповідних робіт надана всім уповноваженим державним органам і її можна переглянути у реєстрі дозвільних документів Держархбудінспекції України за номером ЛВ 010193621086.

Тому будь-яке поширення інформації про заборону будівництва сміттєпереробного комплексу на вул. Пластовій, 13 у Львові є неправомірним та спрямованим на введення в оману", — роз’яснюють у ЛКП «Зелене місто».

Нагадаємо, Європейське екологічне бюро вважає проект сміттєзаводу у Львові застарілим.

Зелене місто нагадує, що завод, який мають намір збудувати у Львові, буде працювати за технологією механіко-біологічної переробки. Поняття «механічна переробка» означає відсортовування відходів з допомогою спеціального автоматизованого обладнання, а також частково деякі процеси проводитимуться вручну. Цей етап важливий для того, щоб розділити вторинну сировину (скло, метали, полімери, макулатура, тетрапак), з якої згодом формуватимуть товарні партії та відправлятимуть на переробні підприємства. А органічні відходи компостуватимуть.




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів