Страйк шахтарів на Львівщині: уряд перерахував гроші на зарплату

10:52 3 вересня 2020 р.

Фото до новини

ПАТ «Центренерго» перерахувало ПрАТ «Шахта «Надія» 5 млн грн, які буде скеровано на виплату боргів із зарплати.

Про це інформує Урядовий портал.

Міністерство енергетики звернулося до ПАТ «Центренерго» з пропозицією надати авансовий платіж сумою 5 млн грн за вугільну продукцію шахти «Надія». Кошти вже надійшли на рахунки шахти. Вони будуть направлені на виплату зарплати гірників.

Окрім цього, 31 серпня, за зверненням Міненерго, ДП «Калуська ТЕЦ-НОВА» перерахувало шахті «Надія» 3,7 млн грн, які також направлено на виплату заробітної плати.

«Міністерство вживає всіх можливих заходів, аби забезпечити виплату заробітної платні гірникам «Надії». Ми аналізуємо варіанти, як далі функціонуватиме підприємство, і найближчим часом представимо наш план дій. Хочу наголосити, що ті, хто довів підприємство до такого скрутного стану, мають бути покарані», - наголосила в.о. Міністра енергетики Ольга Буславець.

Нагадаємо, фінансовий аудит ПрАТ «Шахата «Надія», проведений фахівцями Міненерго, виявив численні порушення у діяльності попереднього керівництва підприємства, що призвели до значних збитків і заборгованості із заробітної плати гірникам. Цей борг складає близько 50 млн грн. Міністерство передало матеріали аудиту у Генпрокуратуру і Службу безпеки України для подальшого розслідування порушень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів