Стало відомо, скільки автомобілів пільгово розмитнили на Львівській митниці

09:38 16 липня 2021 р.

Фото до новини

15 липня минув місяць відколи в Україні набули чинності два закони про пільгове розмитнення автомобілів з європейськими номерами. За цей період працівники Львівської митниці оформили 700 таких авто.

Про це інформує Львівська митниця, пише Dailylviv.

Загальна сума платежів, яка надійшла в держбюджет внаслідок оформлення "євроблях", рівняється майже 25 мільйонам гривень, з яких 5,7 млн гривень - від добровільних внесків, сплачених власниками або розпорядниками авто за порушення строків та умов (вимог митних режимів тимчасового ввезення або транзиту).

«Найчастіше, у 80% випадків, транспортні засоби в Україну з Європи ввозять іноземці в режимі тимчасового ввезення та порушують його умови, передаючи право власності на автомобіль нашим співгромадянам», – зазначила головна державна інспекторка Львівської митниці Оксана Сирота. Тим самим, за словами пані Оксани, вони порушують вимоги ст ст 469, 470 та 485 Митного кодексу України.

Митна брокерка Ольга Єлесеєнко відзначила позитив від прийняття таких законів. Адже багато хто зможе «розмитнити» свої транспортні засоби за пільговим тарифом. До того митне оформлення аналогічних авто коштувало значно більше.

До речі, декларування авто на єврономерах можна здійснити й самостійно через особистий кабінет https://cabinet.customs.gov.ua/login. Для зручності громадян Держмитслужба розробила відеоінструкцію, яку можна переглянути за посиланням https://www.facebook.com/UkraineCustoms/posts/350798539988577

Довідка

15 квітня 2021 року Верховна Рада України ухвалила закони, які тимчасово спрощують механізм розмитнення імпортованих з Європи автомобілів, а саме:
- Закон № 1402-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов'язкових платежів, об'єктом оподаткування якими є транспортні засоби»;
- Закон № 1403-ІХ «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України».
Згідно з документами, вживані автомобілі з європейською реєстрацією, старші п'яти років, які станом на 31 грудня 20 року знаходились в режимі тимчасового ввезення або транзиту  транзитного, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.
Такі автомобілі  на час дії законів звільняються від оподаткування ввізним митом.
За пільговим механізмом може бути розмитнений один автомобіль вантажний чи легковий  одного власника.
На пільгове митне оформлення дається 180 днів з моменту набрання чинності законами. Учасники АТО/ООС матимуть змогу скористатися пільговим розмитненням протягом 270 днів.
Під дію цих законів підпадають транспортні засоби, які відповідають екологічним нормам «Євро-2» й вище,  а також не були  ввезені з держави-окупанта (держави-агресора) або з тимчасово окупованої території України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів