США уникли дефолту, який здатний був зрикошетити по Україні

10:32 17 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: ray-idaho.ru

Відповідні рішення ухвалили сенат і палата представників конгресу Сполучених Штатів.

Як повідомляє сьогодні, 17 жовтня, «Радіо Свобода», обидві палати конгресу США схвалили угоду, яка дозволить підняти рівень державного боргу і уникнути дефолту. Це також дозволяє розблокувати частково призупинене фінансування державних служб.

Про таке домовилися в середу лідери республіканців і демократів. За угоду, яка тимчасово, до 7 лютого, підвищує стелю державного боргу, проголосував 81 сенатор, 18 були проти. Фінансування роботи уряду в повному обсязі продовжене до 15 січня.

Після сенаторів угоду затвердили і 285 членів палати представників, більшість у якій становлять опозиційні республіканці. Але проти були тільки 144 її членів. Натомість серед тих, хто підтримав законопроект, – 198 демократів і 87 членів республіканської партії.

«Радіо Свобода» інформує також, що президент США Барак Обама вже підписав ухвалений обома палатами американського конгресу закон, який дозволив уникнути дефолту і відновити роботу уряду після 16-денного часткового припинення його фінансування. А бюджетне управління Білого дому заявило, що державні службовці мають знову стати до роботи в четвер уранці.

Ухваленню рішення передувала тривала дискусія, під час якої республіканці вимагали значних змін до запропонованої президентом Обамою медичної реформи.Під час вимушеного призупинення роботи тисячі людей опинилися у вимушених відпустках.

Вихід з глухого кута вже привітали представники міжнародних фінансових кіл. Світові вдалося уникнути «потенційної катастрофи», вважають керівники Міжнародного валютного фонду і Світового банку.

Фінансовий аналітик Олександр Михайленко пояснював, що бюджетні проблеми США здатні були спонукати світові рейтингові агентства понизити її рейтинги. «Для України кредитний рейтинг Сполучених Штатів має важливе значення, адже на тлі стійкого дефіцити торгівельного балансу, зростання боргового тиску і зменшення золотовалютних резервів Україна змушена робити зовнішні запозичення, – непокоївся есперт. – Зниження довіри до США призведе до здороження запозичень на світових ринках, і це в свою чергу виллється у ще більший тиск на українську гривню».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів