Списання коштів за поїздки у міському громадському транспорті Львова завершено

18:34 8 квітня 2024 р.

Фото до новини

Зараз оплата проїзду загальними ЛеоКарт, як і банківськими картками, відбувається у звичному режимі.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Процес списання коштів з загальних ЛеоКарт за поїздки у міському громадському транспорті, здійснені після хакерської атаки на систему е-квитка, завершено. 

Відповідно, на транспортних картках вже відображається актуальна сума поточного балансу. Зараз оплата проїзду загальними ЛеоКарт, як і банківськими картками, відбувається у звичному режимі.

Читайте також: У Львові розблокували 90 тисяч пільгових ЛеоКарт

«Списання з транспортних карток за успішно зареєстровані квитки 28 березня – 3 квітня відбувалися поступово. Зараз, коли всі операції зі зняття за ці валідації вже завершено, баланс на транспортних картках відображається актуально. Якщо у зв’язку зі списаннями за попередні поїздки, через відсутність коштів на вашій ЛеоКарт утворився «мінус», необхідно поповнити картку на відповідну суму, щоб знову нею користуватися.

Сьогодні валідації проїзду ЛеоКарт проходять у штатному режимі. При перевірці балансу через валідатор і сервіси EasyPay суму на картці показує з врахуванням щойно зареєстрованої поїздки.

Нагадаємо, поповнити ЛеоКарт можна через брендовані кіоски «Інтерпрес» та сервіси EasyPay», - зазначили у ЛКП «Львівавтодор».

У комунальному підприємстві додали, що також практично завершено процес списання коштів і з банківських карток за поїздки, здійснені після несанкціонованого втручання в систему е-квитка. Та нагадують, що зняття коштів могло відбуватись, як однією транзакцією за всі здійснені поїздки одним носієм впродовж цих днів, так і різними платежами. Це залежало від черговості обробки валідацій.

«Від 4 квітня безготівкова оплата проїзду банківськими картками здійснюється у звичному режимі. А саме: ви валідуєтеся, здійснені за день поїздки об'єднуються в один платіж, а списання відбувається впродовж наступних днів.

Важливо: якщо на картці під час спроби списанням коштів за проїзд не було необхідної суми, то банк робитиме повторні спроби списання з певною періодичністю.

Якщо ж списання коштів з картки було неуспішне, то система е-квитка заблокує картку. Розблокування відбудеться після успішного зняття коштів за проїзд. Тож щоб уникнути блокування картки, потурбуйтесь заздалегідь, аби на рахунку був достатній баланс», - наголосили у ЛКП «Львівавтодор».

Щодо пільгових ЛеоКарт, то, за інформацією комунального підприємства, ще триває робота над відновленням близько 3,5 тис. пільгових профілів, дані яких ймовірно пошкоджено під час хакерської атаки.

Нагадаємо, в ніч на 29 березня було зафіксовано хакерську атаку на систему електронного квитка у Львові. За цим фактом скеровано звернення у Департамент кіберполіції Національної поліції України. Поліція відкрила кримінальне провадження та проводить слідчі дії.

Читайте такожПункт прийому документів на ЛеоКарт на вул. Хвильового припиняє роботу. Куди звертатися

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів