Сміття Львівщини перероблятимуть на трьох сміттєпереробних заводах

14:15 26 грудня 2016 р.

Фото до новини

З усіх 1928-ми населених пунктів Львівської області централізовано вивозять сміття. Тобто, з усіх районних центрів, містечок, сіл та селищ. Львів до цього переліку не входить.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 26 грудня, під час прес-конференції на тему: "Підсумки 2016-го року", яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

За його словами, на території Львівщини є 20 сертифікованих полігонів для зберігання твердих побутових відходів та полігони, які довший час експлуатують, але вони не мають дозволів на це. Проте всі райцентри, маленькі міста та села області разом продукують набагато менше сміття, ніж Львів. Тому проблеми з вивезенням сміття звідти немає. 

- Проблема в тому, що того обсягу сміття, яке продукує Львів, не здатен прийняти жоден полігон Львівської області, - каже очільник області.

Він наголосив, що в області працює 64 комунальні і приватні перевізники, які вивозять тверді побутові відходи.

Але сміття, яке вивозять з райцентрів, будуть переробляти на трьох сміттєпереробних заводах, які мають побудувати наступного року.
- Я переконаний, що конкурс, який оголосили у грудні 2016 року, завершиться в 2017 році вибором компанії-підрядника, яка розпочне будівництво сміттєпереробних заводів на території Львівської області, - стверджує Олег Синютка.

Ці заводи будуть розташовані в різних районах області, щоби приймати сміття, передусім,з тих районів, де ці підприємства будуть розташовані.

- Перед оголошенням конкурсу провели перемовини з понад двадцятьма підприємствами. Серед них є й компанії, які вже працюють на цьому ринку, так і новостворені. До середини лютого всі, хто бажає, мають право подати свої пропозиції. На сьогодні вже кілька міжнародних компаній це зробили, - розповідає голова Львівської обласної державної адміністрації.

Олег Синютка також стверджує, що на ті три земельні ділянки, де будуть розміщені сміттєпереробні заводи, вже виготовлена технічна документація згідно з чинним законодавством.

- Після проведення першого етапу конкурсу та визначення остаточно технологій та компаній, які здатні впровадити цю технологію, ми зустрінемося з громадами й презентуємо їм те, що ми плануємо зробити. Ми обов’язково проведемо громадське обговорення, - пообіцяв він.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів