Скільки можна заробити на продажу фото

16:37 8 жовтня 2019 р.

Фото до новини

Продавати фотографії – один із способів заробітку в інтернеті. Фотографи з усього світу роблять надзвичайні знімки та продають їх на спеціалізованих онлайн-майданчиках, де за одне зображення реально отримати 100 $. Що знімати та де продавати вдалі знімки, ми розповімо у цій статті.

Які фото мають попит?

Найкраще продаються фото, які мають комерційну цінність. Тобто на кадрі має бути зображений товар у використанні, люди в дії чи емоції. Наявність сюжету обов’язкова. Значно менший попит на фото тварин, архітектури, пейзажів.

Щоб зробити справді популярне фото, потрібно чітко уявити контекст його використання. Чи то ілюстрація до статті для блогу, чи то фото товару для магазину. Погодьтеся, що зображення водойми з чарівним пейзажем не завжди підходить під контекст публікації. Чого не скажеш, наприклад, про гурт людей, які спілкуються за столом.

Оскільки заробіток залежить від кількості проданих фотографій, то над їхнім сюжетом та якістю треба попрацювати. Зробити відмінні фото можна на сучасний смартфон — Huawei P30 Pro, Samsung Galaxy S10,  iPhone XS. До речі, ціна iPhone 7 на shop.kyivstar.ua вас приємно здивує. Ця модель ідеально підійде для старту роботи.

ТОП-5 фотостоків

Де можна продати свої фото в інтернеті? Для цього існують спеціалізовані сайти — фотостоки. Ось п’ятірка найбільш популярних:

Shutterstock – сервіс, що забезпечує фотографам стабільний дохід від продажу фото. Автори отримують 20-30% від реалізації знімків. Щоб стати повноправним продавцем на сайті, потрібно скласти іспит – завантажити 10 найкращих кадрів. Якщо сім з них пройдуть модерацію, ви у грі.

Depositphotos – сервіс, що, на відміну від попереднього, має низькі вимоги до якості зображень. Автори отримують 44-60% вартості одного завантаження, котре коштує від 0,1 $. Сайт має український інтерфейс, тому нашим співвітчизникам легко з ним розібратись. Depositphotos рекомендують новачкам для ознайомлення з роботою на мікростоках.

iStock – ресурс із жорстким підбором авторів, тому потрапити до нього складно. Проте iStock пропонує значні відрахування з продажу – 20-40% при вартості одного зображення від 1 до 40 доларів. Щоб завантажити на сайт свої роботи, потрібно скласти теоретичний та практичний іспит із надсиланням фото на модерацію.

Adobe Stock – правонаступник відомого сервісу Fotolia, що належить компанії Adobe. Відрахування складають 20-63%. До того ж, цей фотосток є своєрідним «клубом за інтересами», де можна познайомитися з іншими поціновувачами фото, професійними фотографами, а також знайти нових клієнтів.

Getty Images — фотоагенція, де продають ексклюзивні фото високої якості з ліцензією. Потрапити до лав авторів надзвичайно складно. Але винагорода 20-30% від одного знімку вартістю 300-500 $ дуже мотивує зробити для мети все можливе.

Скільки заробляють на продажу фото?

Визначити конкретний дохід від продажів фото неможливо. Початківці зароблять небагато. Кількість отриманих грошей пропорційна кількості продажів фото. Чим більше фото – тим вище шанс продати. Середній прибуток тямучого фотографа складає від 500 до 1000 доларів на місяць.

Кілька порад, як заробляти більше:

  1. Завантажуйте фото на всі доступні фотостоки, навіть ті, що мають маленьке роялті (виплати).

  2. Робіть тематичні кадри, присвячені святам та спортивним подіям.

  3. Завантажуйте якомога більше фотознімків.

  4. Не припиняйте працювати, якщо мало продажів. Вони виростуть згодом обов’язково.

Ділитися своїм баченням світу, надихатися ідеями інших фотографів, працювати з брендами — це хороший старт для новачків у світі фотографії та айфонографів. А продаж робіт на фотостоках – чудова можливість отримувати додатковий прибуток.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів