Школу Під Голоском не збудують без міжнародного конкурсу

14:29 31 липня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 31 липня, на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення про оголошення та проведення Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на найкращу проектну пропозицію загальноосвітньої школи та дошкільного навчального закладу у мікрорайоні «Під Голоском».

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Власне, там пропонується створити два об'єкти, які були передбачені детальним планом територій, із точки зору землі, тому що міська рада підтримала ухвалу про погодження земельного устрою на ці ділянки. Тепер є юридичне право переходити до наступного етапу і влаштовувати архітектурний конкурс.

Безумовно, що заклади освіти — важливі суспільні будівлі, тому наше законодавство передбачає проведення архітектурних конкурсів. Окрім того, ми сподіваємося, що це буде не просто школа, а школа з передовою архітектурою. Насправді, ми вже звернулися до науковців, які займаються освітньою сферою, ми плануємо залучити до конкурсу людей, які займаються освітніми будівлями, щоб передбачити максимально комфортні класи, врахувати іноземний досвід щодо приміщень рекреаційної групи тощо.

На сьогодні ми вже можемо говорити про школу, яка буде мати мінімум 400 місць. Ми будемо старатися сформувати технічне завдання таким чином, щоб була можливість збільшити ту кількість. Також буде садочок на 130 місць, який так само покриватиме потреби з цього боку забудови району «Під Голоском». Ці два об'єкти будуть в комплексі. Загальний досвід підказує нам те, що потрібно такі об'єкти групувати. Таким чином, різні громадські об'єкти, з відповідними зеленими зонами, будуть формувати ядро громадської інфраструктури", — зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Так, результати конкурсу місто планує отримати до кінця цього року, аби вже наступного перейти до реалізації проекту.

«Зараз ми плануємо провести конкурс і перейти до розробки проектної документації. Якщо все буде складатися нормально, то до кінця року ми вже будемо мати конкретне розуміння архітектора, він розроблятиме цей проект, і наступного року можна буде переходити до реалізації», — додав Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, відповідно до моніторингу управління архітектури та урбаністики, зараз у мікрорайоні проживає близько 8 тисяч мешканців, однак, якби були побудовані всі закладені в детальному плані будинки, кількість мешканців могла б зрости до 26 тис. Відтак, є необхідність збільшити там кількість зелених зон, закладів шкільної та дошкільної освіти.




 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів