Ще 43 підприємці на Львівщині отримають мікрогранти: який бізнес розвиватимуть

11:05 24 квітня 2023 р.

Фото до новини

Ще 43 заявники із Львівщини, бізнес-плани котрих у рамках програми «єРобота» аналізувалися цьогоріч у період з 3 до 26 березня, отримають мікрогранти на започаткування або розвиток бізнесу.

Про це Dailylviv.com повідомили у відділі інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

Ще 43 заявники із Львівщини, бізнес-плани яких у рамках програми «єРобота» аналізували цьогоріч у період з 3 до 26 березня, отримають мікрогранти на започаткування або розвиток бізнесу. За кількістю позитивних рішень у четвертій хвилі розгляду заяв Львівщина на тлі інших регіонів України увійшла до трійки лідерів, поступившись першістю столиці.

В останньому періоді право на отримання коштів для реалізації бізнес-планів вибороли 30 фізичних осіб-підприємців, 6 юридичних осіб та 7 підприємців-початківців, що тільки відкриють власну справу та почнуть працювати на себе. Переважають жінки (56,8 %) та особи з вищою освітою (51,1%).

Схвалені бізнес-плани передбачають створення 91 нового робочого місця. За видами діяльності найбільша кількість позитивних рішень у гуртовій і роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів (21%), тимчасовому розміщуванні та організації харчування (21%), переробній промисловості (18,6%).

Усього від липня торік і до тепер позитивні рішення про надання грантів за програмою «єРобота» отримали 566 осіб, документи котрих попередньо розглядала комісія Львівського обласного центру зайнятості. З них 133 подали заяви цього року. Відтак загалом завдяки урядовому проєкту в області буде створено майже 1300 нових робочих місць. Середній розмір фінансової підтримки учасників грантової програми – 234,4 тис. грн, а загальна сума коштів, які вже отримали підприємці, становить майже 100 мільйонів гривень.

Приймання документів на отримання мікрогрантів від чинних підприємців, а також тих, хто ще не має досвіду у веденні бізнесу, триває. Обов’язкова умова – створення не менш як одного нового робочого місця.

Окрім того, з 10 квітня п. р. розпочалося приймання заяв на надання грантів учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та їхнім дружинам/чоловікам. Такі претенденти мають можливість отримати кошти в розмірі від 250 тисяч до мільйона гривень для відкриття або розширення бізнесу за умови створення нових місць праці. Більш детально – за посиланням https://bit.ly/3KIE3lz.

Консультації з питань участі у програмі «єРобота» можна отримати у підрозділах обласної служби зайнятості (контакти – https://bit.ly/40jWW59), а також за тел.: +380966825183, (032) 233 05 78.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів