Шахтарі Львівщини вимагали під Кабміном розрахуватися з ними (відео)

17:08 11 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Лівий берег

914 працівників ПАТ «Львівська вугільна компанія», серед яких 520 – жінки, не отримали за лютий, березень та квітень понад 9 млн. грн.

Як повідомляє сьогодні, 11 червня, «Радіо Свобода», стабільної роботи підприємства, ринку збуту і найголовніше виплати тримісячної заборгованості по зарплаті під Кабміном вимагали в середу працівники ПАТ «Львівська вугільна компанія». 914 її працівників, з яких 520 жінок, не отримали за лютий, березень та квітень понад 9 мільйонів гривень.

Натомість агенція «УНН» інформує сьогодні, 11 червня, в повідомленні «Львівські гірняки під Кабміном вимагали повернути ринок збуту»:

«Більше 20 членів первинної профспілкова організації Незалежної профспілки гірників України «Львівська вугільна компанія» провели акцію протесту у Києві біля будинку уряду. Вони вимагали повернення заборгованої заробленої плати за березень та квітень, травень, та частину за лютий, а також допомогти стабілізувати роботу підприємства та повернути ринок збуту видобувній фабриці.

«Нам не платять заробітну плату за березень, квітень, травень, а причина в тому, фабриках наразі нормально не загружена. Шахтарі видобувають, а не має нормального ринку збуту, так як держава продала Добротицьку, Бурштинську, Ладоську електростанції, які будувались під роботу видобувної фабрики. І тепер ми не маємо ринку збуту, а вугілля везуть з Донецька», – повідомили активісти.

Усього за словами активістів на акцію в Київ змогли приїхати лише 20 працівників з 900, щоб не дестабілізовувати роботу фабрики, а також через брак коштів. Після акції біля Кабміну активісти відправились пікетувати Фонд держмайна.

Нагадаємо, у Міненерговугілля повідомляли, що станом на кінець травня українським шахтарям виплатили майже 3 млрд грн. зарплати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів