Шахтарі Львівщини домоглися 35 мільйонів гривень заборгованої їм заробітної плати (відео)

15:25 23 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, голова ЛОДА Олега Синютки запевнив сьогодні, 23 березня, «ми зробили усе можливе для того, щоб шахтарі отримали зарплату».


Відео: Перший національний телевізійний канал

У прес-службі облдержадміністрації, повідомили сьогодні, 23 березня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 23 березня, відбулася зустріч голови Львівської ОДА Олега Синютки з шахтарями Львівщини щодо виплати боргів із зарплати. Очільник області запевнив їх: «Ми зробили усе можливе для того, щоб шахтарі отримали зарплату. Сьогодні надійде 10 млн гривень на погашення поточної заборгованості з виплати заробітної плати шахтарів Львівщини, а завтра гірники отримають ще 25 млн. гривень»,- сказав Олег Синютка.

За словами Олега Синютки, у середу він порушуватиме питання заборгованості під час засідання Кабінету Міністрів України, а вже у четвер зустрінеться з шахтарями. Окрім цього, присутні домовилися, що на засідання Кабміну разом з головою ОДА поїдуть представники шахтарів Львівщини.

Своєю чергою, технічний директор і перший заступник генерального директора ДП «Львіввугілля» Олег Акімов зазначив: «Найперше, що слід зробити — це вирішити питання виплати заборгованості. Ми розуміємо, що не голова ОДА є розпорядником цих коштів, тому прагнемо отримати відповіді від профільного міністерства».

Натомість інформаційна агенція «Українські Новини» повідомила сьогодні, 23 березня:

«Близько 250 шахтарів 23 березня вимагали біля Львівської обласної державної адміністрації виплати заборгованості за заробітною платою. Акція почалася близько 11:00 і завершилася близько 13:00.

Шахтарі тримали плакати: «Яценюк, виконуй коаліційну угоду», «Геть Демчишина!» і «Де гроші шахтарів?».

Також протестувальники стукали касками об асфальт. До протестувальників виходили представники обладміністрації».

Більш розлого повідомила про це сьогодні, 23 березня,  інформаційна агенція «Інтерфакс-Україна»:

«Понад 100 співробітників держпідприємства «Львіввугілля» пікетували в понеділок будівлю Львівської облдержадміністрації, вимагаючи погашення боргів із заробітної плати за поточний рік. Як передає кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна», учасники акції протесту стукали касками об асфальт, скандували «Зарплату!» і тримали транспаранти: «Закриттю шахт – ні!», «Не дозволимо знищити вугільну галузь Львівщини!» та інші з критикою влади й профільного міністерства.

За словами першого заступника ДП «Львіввугілля» Олега Акімова, гірники прийшли під стіни Львівської ОДА, оскільки їм обіцяли виплатити заборгованість за січень, але ці кошти так і не надійшли. він також заявив: «Кілька днів тому нам виплатили заборгованість за грудень і пообіцяли виплатити борги за січень упродовж 10 днів, але станом на сьогодні не виплачено борги за січень і зарплату за лютий. Нам винні близько 190 млн грн». 

За словами першого заступника ДП «Львіввугілля», гірники Львівської області вимагають виконання вимог, з якими вони їздили на акції протесту до Києва. Йдеться про бюджетне фінансування для держпідтримки вугільної галузі й низки запитань соціального захисту гірників. Учасники пікету заявили, що якщо в найкоротші терміни заборгованість не буде погашено, то шахтарі відновлять страйк.

Як повідомлялося, на початку березня шахтарі «Львіввугілля» почали страйк через заборгованість із зарплати. 10 березня акції протесту було призупинено, оскільки гірникам погасили заборгованість за грудень 2014 року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів