«Сбербанк Росcии», банк «ВТБ» реалізовують політичні і економічні інтереси РФ на Львівщині

14:49 7 жовтня 2013 р.

Фото до новини

«Сбербанк Росcии», банк «ВТБ» («Внешторгбанк Росии») розширюють свою присутність на Львівщині. Це, фактично, державні банки північного сусіда, які реалізують політичні, економічні і фінансові інтереси Російської Федерації в Україні.


Про це у відеопрограмі Львівського прес-клубу «Одне питання» розповів заступник директора з наукової та міжнародної роботи Університету банківської справи НБУ, доктор економічних наук Олексій Другов.

А хто керує банківською системою, той керує економікою України. Бо саме банки і люди, які за ними стоять, визначають, які галузі економіки кредитувати, кого підтримувати. Упродовж двох останніх років, за словами Олексія Другова, притік іноземного капіталу в банківську  систему України поступово починає зменшуватися. Але відплив відбувається за рахунок банків з європейських країн, американських банків. Натомість спостергіємо збільшення частки капіталу банків з Росії.

«Ми проводили зараз цікавий економіко-математичний аналіз і побачили, що саме російські  банки проводять найбільш активну політику. Вони швидше нарощують активні операції, збільшують капітал і досягають високих показників ефективності. Це означає, що Росія дуже зацікавлена в банківській системі України. Але українці більше довіряють іноземним банкам, ніж українським. А серед іноземних – більше  європейським, ніж російським»,- наголосив  Олексій Другов.

Хоча, якщо відсоткові ставки у російських банках будуть вищими, ніж в європейських, то частина вкладників може зробити вибір на користь російських банків, зазначив О. Другов.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів