Санаторії і пансіонати Трускавця заповнені лише на 20%, - промоутер

20:44 29 вересня 2020 р.

Фото до новини

Попри послаблення карантинних заходів, цього року найвідоміший курорт України не має жодних шансів вийти в прибуток внаслідок епідемії коронавірусу.


Відео: Львівський пресклуб

Нині у санаторіях, пансіонатах і туристичних базах панує тиша. І, принаймні, цьогоріч навали туристів не очікують, пише DailyLviv.

Про це повідомив Орест Дорофтей, промоутер Трускавця, представник партії “Варта”.  

- У Трускавці ситуація ще менш оптимістична, ніж у Львові, - сказав він на засіданні «Львівщина без туристів: за рахунок чого і кого буде виживати туристична інфраструктура?» у Львівському пресклубі. - Наповнюваність наших відпочинкових закладів не перевищує 20%. Традиційно у нас відпочивали поляки – їх було близько 70% від загального числа туристів. А в деяких санаторіях їхня кількість становила близько 90%. Також традиційно ми мали багато відпочивальників із Азербайджану. Нині через вірмено-азербайджанський конфлікт у Нагорному Карабасі замовлень майже не надходить.

Щоб заохотити відпочивальників їхати у Трускавець, санаторії, пансіонати, туристичні бази вдаються до різних маркетингових ходів.

За словами Ореста Дорофтея, оздоровниці знижують ціни, запроваджують пакети з проживання двох осіб за ціною однієї, збільшують кількість процедур, пропонують подовження днів - коли, наприклад, оплачують 10, а отримують 11 відпочинкових днів.

На думку Ореста Дорофтея, підтримка держави у ці часи була би дуже важливою для курортного міста.  

- Як варіант – програма для лікування і відпочинку громадян у Трускавці. Але зважаючи на ситуацію, яка склалася в країні, сподіватися на це не доводиться, - підсумував промоутер Трускавця.

У Львові пропонують створити постійну комісію з індустрії гостинності при ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів