Садовий запевнив, що у Львові все-таки збудують сміттєпереробний завод

13:15 19 липня 2018 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: solvetpv.lviv.ua

Міський голова Львова наполягає на будівництві сміттєпереробного комплексу.

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив четвер, 19 липня, під час позачергового засідання сесії ЛМР: «Завод (сміттєпереробний комплекс. – «ЩЛ») у Львові буде збудований, якісний, екологічно чистий, яким ми будемо гордитись. Ми будемо проводити стільки слухань, скільки потрібно. Так швидко Європейський банк в Україні ще не працював, як вони спрацювали. Ми отримали грант 10 мільйнів євро. Це велика заслуга Вадима Ноздрі (директор ЛКП «Зелене місто». – «ЩЛ»). Зараз він завантажений процесом тендеру з фахівцями Європейського банку».

Андрій Садовий також запевнив: «Подалось 12 найкрупніших компаній світу. Серед тих 12 має бути одна, яка буде будувати завод. Дуже складні процедури. Ми сьогодні не приймаємо рішення щодо заводу. Щодо заводу буде приймати рішення ДАБІ України, Кабінет міністрів буде окреме рішення приймати, буде експертиза щодо впливу на навколишнє середовище, яка проводиться сертифікованими організаціями. Це все – наступні кроки. Зараз ми лише говоримо, що ми, львів’яни, готові рухатись в цьому напрямку. Я буду робити лише ті речі, які будуть корисні для Львова».

Про це повідомили в четвер, 19 липня, в прес-службі Львівської міськради. Як інформував «ЩЛ», більшість учасників громадських слухань у Львові висловилися вчора проти будівництва сміттєпереробного комплексу на вулиці Пластовій, однак сьогодні депутати Львівської міськради ухвалили два рішення щодо вулиці Пластової.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів