Садовий представив нову керівницю управління просторового планування

13:10 17 липня 2024 р.

Фото до новини

Новою керівницею управління просторового планування департаменту архітектури та просторового розвитку Львівської міської ради стала Наталія Мисак.

Її представив міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні під час апаратної наради. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Пані Наталя має великий досвід міжнародної співпраці і вона стане суттєвим підсиленням команди Антона Коломєйцева», – зазначив міський голова.

Наталія Мисак планує розвивати соціальну архітектуру та планування зважаючи на виклики війни сьогодні.

«Просторове планування відображає цінності міської спільноти. Зараз важливо підтримувати та розвивати імпульс соціальної архітектури та планування, а також резильєнтність до викликів війни. Для цього необхідно, щоб планувальний процес був максимально інклюзивним: як у контексті врахування потреб найбільш вразливих груп населення безпосередньо спеціалістами, так і залучення усіх зацікавлених сторін до цього процесу. Тому ми плануємо застосовувати додаткові неформальні планувальні інструменти, які допоможуть підвищити чутливість до контексту та ефективність планувальних рішень у діалозі з міжнародною експертизою», – розповіла Наталія Мисак.

Наталія Мисак – архітекторка, дослідниця, кандидатка наук з історії та теорії архітектури. Закінчила магістратуру (2011) та аспірантуру (2017) у інституті архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка». В межах дисертаційного дослідження стажувалася у Віденському технічному університеті (2013), Університеті Мальме (2016), проводила пост-докторське дослідження у Вищій технічній школі Цюріха (2023). Займалась проєктуванням громадських просторів у Львові. Працювала дослідницею в Центрі міської історії у Львові (2017-2020) та архітекторкою у бюро «Дроздов та партнери» у Харкові (2020-2021). Є учасницею кількох міжнародних ініціатив та експерткою від України Премії Європейського Союзу в галузі сучасної архітектури Міс Ван дер Рое (з 2018 року).

Нагадаємо, торік міське управління охорони історичного середовища очолила архітекторка Тетяна Балукова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів