Ринок землі: не більше 100 га в одні руки

11:15 28 березня 2020 р.

Фото до новини

Юридичним особам з 2024 року дозволять концентрувати до 10 тисяч гектарів землі.

Учора ввечері Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з депутатською фракцією «Слуга народу» узгодив підтримку законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення за умови відмови від продажу землі, що перебуває у державній власності, та зменшення концентрації для однієї особи. 

Як розповів Зеленський під час спілкування з журналістами після засідання фракції, на першому етапі відкриття ринку землі законодавство передбачатиме можливість для фізичних осіб зосереджувати в одних руках не більше 100 га.

«Ми зменшили концентрацію для фізичних осіб до 100 гектарів. Для юридичних осіб – це другий етап, який буде запроваджено з 2024 року, – буде до 10 тисяч (гектарів. – Ред.). Тобто перший етап – для фізичних осіб, для українців – 100 гектарів на людину», – сказав Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що ухвалення законів про ринок землі та про банки є необхідним для надання кредиту Міжнародним валютним фондом.

«Що стосується Міжнародного валютного фонду, зараз ми мінімум можемо отримати збільшення програми до восьми мільярдів доларів. Разом зі Світовим банком, з ЄБРР можемо одержати щонайменше 10 мільярдів доларів США», – сказав Президент у коментарі журналістам після засідання фракції «Слуга народу».

Володимир Зеленський сподівається, що Верховна Рада на позачерговому засіданні підтримає законопроекти про банки та про ринок землі, на яких наполягає МВФ. Повідомлення про дату і час позачергового засідання ВР на сайті парламенту поки що немає. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів