Рух транспортних засобів вагою 24 т у спеку в Львівській області заборонено

12:28 29 червня 2020 р.

Фото до новини

Патрульна поліція Львівської області повідомила, що при температурі повітря +28°С і більше, транспортним засобам загальною вагою 24 тонни рух дорогами Львівської області заборонений. А відповідні дорожні знаки заздалегідь повідомлять водіїв про обмеження.

Екіпажі патрульної поліції Львівської області стежать за дотриманням водіями цих вимог. Це важливо тому, що через високу температуру навантаження на дорогу спричиняє процес деформації, а подекуди й руйнації покриття. Поліція просить ставитися із розумінням до цих вимог і не порушувати правил дорожнього руху.

Натомість у коментарях на сторінці Патрульної поліції Львівської області у Фейсбуці це рішення критикують дописувачі, які знають цю тему з власної практики.

Valentyn Chudin коментує: "Та правильно, хай пацани вдень постоять на спеці, а вночі валять... Бо рахіти не вміють робити дороги. Кажуть, як під асфальт закатувати чиновників автодору, то дороги не просідають. Ніде, навіть в південній Європі, нема такої "дурі", як тепловий режим, а там трошки тепліше, ніж в Україні. Хтось тому далекобійнику створив умови для відпочинку, чи йому припаркованому в полі під причеп в туалет ходити? Ви спробуйте виспатись вдень на узбіччі при теспературі в кабіні вище сорока градусів, а потім всю ніч їхати. Режим роботи і відпочинку в Україні і так "обозначєн флажкамі", а тут ще й все літо в ніч фігачити. Фура має дозволену масу 40 тонн, з них близько 15-16 - це сама машина+причеп... Це виходить, що фура завантажена на 8 тонн руйнує дорогу...сміх. Там 5 осей і при нормальному розташуванні вантажу це 24: 5 = 4,5 тонни....Додайте ширину колеса і площину контакту і вийде, що завантажена фура масою 24 тонни тисне на асфальт трошки більше, ніж поліцейський аутлендер або доставчий бус. Ви не з тим боретесь і уж тут точно тут нема чим гордитись і виставляти це напоказ".

Misha Ivanyk: "Навіть важко собі уявити таку заборону десь в Європі. Це тупо все б зупинилося і призвело до колапсу. Тільки в Україні транспорту можна заборонити їздити вдень, і нехай весь світ зачекає. Ідіотизм найвищого гатунку... Припустимо, потрібно доставити будматеріали на об'єкт будівництва чи будівельний магазин. По 10 т фурою ніхто не возить блоки, цемент чи арматуру. Ок, водій приїжджає туди вночі і має лягти спати, бо він всю ніч їхав. Він може почати роботу після обіду через 9-11 год, але зранку прийдуть працівники на будову та захочуть розвантажити товар. Але ж у водія - пауза... Це тупо зроблено проти людей і будь-якого здорового глузду, бо якщо їздити тільки ночами, то треба, щоб і вантажили та розвантажували вночі, але вночі ніхто не працює, всі сплять, і підприємства та організації в тому числі, окрім деяких супермаркетів та служб доставок таких як НП".


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів