Розвідувальний комплекс за 16 млн грн поїхав зі Львова на фронт

18:57 18 березня 2024 р.

Фото до новини

Завдяки податкам містян, цього разу мерія закупила і передала військовим безпілотний авіаційний розвідувальний комплекс RQ-35 Heidrun із трьох бортів, загальною вартістю 15,9 млн грн.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Комплекс складається з одного основного та двох змінних (запасних) БПЛА. Така комплектація дозволить забезпечити безперебійну розвідувальну роботу навіть у разі втрати частини комплексу. Сьогодні цю техніку передали захисникам.

Читайте також: Англійські фермери пригнали у Львів власні машини для бійців 24 мехбригади

До слова, данський безпілотник Heidrun вже показав свою ефективність у розвідці та спостереженні на низьких висотах. Він має високу стійкість до дії засобів радіоелектронної боротьби противника, мобільність та швидку підготовка до запуску, а також малу помітність.

Нагадаємо, у січні-лютому 2024 року мерія Львова підтримала армію на понад 119 млн грн. Техніку та обладнання закупили на запити військових у межах загальноміської програми підтримки захисників. У бюджеті Львівської МТГ на 2024 рік лише на закупівлю обладнання та необхідних засобів для Збройних сил України передбачено 1 млрд грн.

 Читайте такожАйтівець зі Львова повернеться в Енергодар на військовому автомобілі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів