Росія припинила поставки газу в Україну

13:06 16 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: warrendym.com

Про це повідомив у понеділок заявив керівник «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

«Росія повністю припинила поставки газу до України», – заявив сьогодні, 16  червня, глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв. Про це він, як передає кореспондент «Укрінформу», розповів на засіданні уряду в тпонеділок.

«Так, сьогодні на 10:00 «Газпром» поставки газу повністю обмежив. Україна газу для своїх потреб зовсім більше не отримує», – сказав він. Раніше російські ЗМІ повідомили, що газовий монополіст «Газпром» у понеділок вранці почав обмежувати подачу палива до України.

«Укрінформ» також нагадує, що «Газпром» перевів Україну на передоплату за газ з 9-ї години 16 червня й  подав позов у Стокгольмський арбітраж з вимогою повернути $4,5 млрд. «Нафтогаз» теж подав позов до Стокгольма з вимогою зміни ціни та відшкодування $6 млрд переплати. Під час тривалих газових переговорів Росія відмовлялася йти на будь-які поступки, навіть запропоновані Європою».

Натомість агенція «УНН» цитувала в понеділок повідомлення глави НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва про те, що Україна та Росія не змогли домовитися про ціну на російський газ для України під час тристорнніх переговрів, які закінчилися в Києві. «Росія не підтвердила компромісну ціну на газ, яку раніше пропонувала Єврокомісія. Думаю, ще є шанс завтра до 9.00 за київським часом, коли почнеться новий газовий день, для підтвердження цього компромісу», – сказав він.

«УНН» також нагадує, що Європейська комісія пропонувала компромісний варіант, що припускає узгодження тимчасової проміжної ціни на російський газ для України в розмірі 326 доларів за тисячу кубометрів газу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів