Родичам померлих від COVID-19 медпрацівників обіцяють по 100 тисяч гривень

17:24 2 червня 2020 р.

Фото до новини

У Львівській області пропонують зробити виплати родинам померлих від COVID-19 працівників обласних лікарень, що перебувають на передовій у боротьбі з коронавірусом. Ці ініціативи розгляне Львівська обласна рада у четвер, 4 червня.

Постійна комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку сьогодні, 2 червня, підтримала ініціативу запровадження виплат родинам померлих від COVID-19 працівників обласних лікарень, що перебувають на передовій у боротьбі з коронавірусом.

Йдеться про працівників Львівської обласної інфекційної лікарні, Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, Центру легеневого здоров’я, Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (швидка), Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит».

Одноразову допомогу планується виплачувати у розмірі 100 тис грн. з обласного бюджету.

Крім того, 19 травня Львівська обласна рада започаткувала надання разової допомоги працівникам комунальних некомерційних підприємств, у яких підтверджено діагноз захворювання COVID-19 і які пройшли стаціонарне лікування, за період 12 березня – 15 травня 2020 року.

«Відтак, аби допомогу отримали й ті працівники медзакладів, які захворіють пізніше, вирішено подовжити вищеназваний період до 5 липня 2020 року», - наголосив голова комісії Олег Домчак.

Нагадаємо, допомога надається у розмірі:

- двох посадових окладів для працівників Львівської обласної інфекційної лікарні, Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, Центру легеневого здоров’я, Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (швидка), Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит».

- одного посадового окладу для працівників інших медичних комунальних закладів Львівської обласної ради.

Ці ініціативи розгляне Львівська обласна рада у четвер, 4 червня.

Інфікованим COVID-19 медпрацівникам на Львівщині виплатять додатково один-два посадові оклади, - про це повідомляв "Щоденний Львів".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів