Rheinmetall розпочинає будівництво в Україні заводу боєприпасів

15:34 24 липня 2024 р.

Фото до новини

Разом зі своїм українським партнером по спільному підприємству Rheinmetall також відповідатиме за експлуатацію заводу.

Про це інформує Rheinmetall на своєму сайті, пише DailyLviv.com.

Компанія Rheinmetall отримала своє перше важливе замовлення від українського уряду на будівництво заводу боєприпасів в Україні, яке було оголошено в лютому 2024 року, і є відправною точкою для реалізації проєкту.

Замовлення для технологічної групи Rheinmetall із Дюссельдорфа охоплює повне технічне оснащення заводу аж до введення в експлуатацію.

Передбачається, що виконання замовлення розпочнеться в короткостроковій перспективі та завершиться впродовж кількох років. Виробництво боєприпасів в Україні планують розпочати впродовж 24 місяців. Разом зі своїм українським партнером по спільному підприємству Rheinmetall також відповідатиме за експлуатацію заводу.

Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall AG сказав: «Ми втілюємо слова в життя. Замовлення підкреслює довіру до досвіду та виробничих потужностей Rheinmetall. Ми вдячні за можливість підтримати країну в її реіндустріалізації та зміцненні її обороноздатності».

Зараз в Україні проводять заходи щодо підготовки необхідної інфраструктури. 

У червні 2024 року генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер та міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин підписали угоду про розширення стратегічної співпраці на «Ukraine Recovery Conference» у Берліні. Кількома днями раніше на заході України відкрили бронетанковий завод, яким керує спільне підприємство ТОВ «Укроборонпром Рейнметал». Першу бойову машину піхоти (БМП) Lynx від Rheinmetall планують передати Збройним силам України до кінця цього року, а локальне виробництво розпочнуть якомога швидше.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів