Регулятор вимагає від обленерго вчасно повідомляти про графіки вимкнень світла

09:47 4 вересня 2024 р.

Фото до новини

НКРЕКП вимагає від операторів систем розподілу (обленерго) вчасно надавати актуальну інформацію про відключення світла.

Про це інформує НКРЕКП, пише DailyLviv.com.

Як зазначається в повідомленні, комісія отримує велику кількість скарг від споживачів щодо неналежної комунікації обленерго, зокрема, недонесення інформації про відключення, їх обсяги та актуальність складених графіків тощо.

"З метою дотримання принципу соціальної справедливості, зменшення соціальної напруженості та впровадження коректних графіків відключень регулятор вимагає від ОСР забезпечити належне, достовірне та своєчасне інформування споживачів про перерви в електропостачанні", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Збільшено час вимкнень світла на Львівщині після нічної повітряної атаки

Також регулятор попереджає керівників обленерго про персональну відповідальність за недотримання принципу недискримінаційності при застосуванні розвантажувальних відключень споживачів електричної енергії.

Разом з цим, НКРЕКП просить споживачів з розумінням поставитись до тимчасових кроків з обмеження електропостачання та, у разі виявлення недостовірної інформації щодо перерв в електроживленні, наданої/оприлюдненої оператором системи розподілу, повідомляти про такі факти відповідного обленерго для вжиття ним заходів з актуалізації інформації.

Нагадаємо, після атаки росіян на енергетичну інфраструктуру 26 серпня в Україні відновили вимкнення світла за графіками. До цього часу майже місяць графіки не застосовували (за винятком періодів спекотної погоди).

До слова, сьогодні сталася аварія на Південноукраїнській АЕС. Вийшов з ладу один блок станції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів