Ракетна атака мала створити в Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Харкові проблеми з енергопостачанням

14:35 10 березня 2023 р.

Фото до новини

Тому що великі міста споживають більше, ніж виробляють.

Голова правління ДП НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький пояснив, куди й чому цілили російські ракети дрони-камікадзе, пише Dailylviv.com.

«Ми не знаємо, чи будуть, і в якому масштабі, нові ракетні атаки. Вони можуть дуже сильно переформатувати ситуацію в енергосистемі. Буфер безпеки – він не аж такий великий, щоб ми могли видихнути і розслабитись. Енергосистема вже не в гострій фазі хвороби, але ще і не здорова. Вона все ще слабка, і їй потрібна терапія у вигляді ремонтів.

«Шахеди» чи ракети конкретно цілили в інфраструктуру навколо великих міст. Тому що великі міста, якщо на них дивитися з точки зору енергетики, – це такі гирі, які висять на тоненькій мотузці. Міста є нетто-споживачами – вони споживають більше, ніж виробляють. Тому вони живляться з мережі навколо них. І по цій мережі росіяни і намагались влучати, щоб в Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Харкові були проблеми з енергопостачанням», - голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів про стан енергосистеми в інтерв’ю виданню «Бізнес.Цензор».

За словами голови Укренерго Володимира Кудрицького, попри всі масштабні обстріли, сотні ракет та дронів камікадзе і пошкодження 50% енергосистеми, країні-терористу так і не вдалося влаштувати блекаут в Україні. Фахівці зшивали нашу енергосистему за кілька хвилин після кожного масованого обстрілу.

Однак поточна стабільність досить хитка, адже по той бік розетки - розбиті високовольтні підстанції та блоки електростанцій.

Українська енергосистема пережила 15-ту масовану ракетну атаку росіян, сказав Володимир Кудрицький. Ціллю цієї атаки були підстанції Укренерго, особливо на сході та півдні, а також теплові електростанції по всій країні. Росіяни продовжують свою стратегію, намагаючись "вибити" великі міста, як наприклад Харків, Одеса, Дніпро, з енергосистеми, відрізавши їх від енергопостачання.

На жаль, після цього терористичного нападу є пошкодження різного ступеню важкості. Станом на ранок, найважча ситуація на Харківщині. Мережеві обмеження в Житомирській, Одеській областях, Дніпровському регіоні. Наші ремонтні бригади та бригади обленерго вже приступили до відновлювальних робіт.

Росія вдарила по енергетичних об'єктах у семи областях: перелік - Галущенко

Через російськіі обстріли Запорізька АЕС повністю знеструмлена і перейшла в режим блекауту, - Енергоатом

Росія атакувала три ТЕС, - ДТЕК

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів