Райцентр на Львівщині опалюють дровами вже другий місяць (відео)

21:55 24 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: 5 канал

Оскільки раніше в Золочеві щороку виходило по 3 млн. боргу за газ, тепер там використовують некомерційну деревину. Тобто – дрова.


Відео: 5 канал

Другий місяць сім котелень райцентру Золочів на Львівщині працюють на дровах. Місто цьогоріч першим в Україні перейшло на такий вид палива і відмовилося від газу.

«Колись щороку нам виходило 3 мільйони боргу за газ, – розповідає заступник міського голови Олег Сидорович. – Бо держава не повертала різницю в ціні за газ. Ми вирішили перейти на дрова. І нашу ідею підтримали лісгоспи. Щороку в області заготовляють 1,5 мільйона кубометрів деревини. Половина з них – некомерційна, тобто дрова. У Золочівському лісгоспі є 46 тисяч кубометрів планової вирізки щороку. А на всі котельні нашого міста треба лише вісім-дев'ять тисяч на рік».

У Золочеві – 25 тисяч жителів. На центральному опалені залишилися 448 квартир. Бюджетні установи опалюють міські котельні.

«Ми підрахували, що на дровах зекономимо 3,5 мільйона гривень за опалювальний сезон. А наші мешканці давно перейшли на індивідуальне – поставили газові котли. Бо для населення газ дешевший, ніж для організацій», – повідомив також Олег Сидорович

Про те, що після переходу міста на дрова Росія знизила ціну на газ, у мерії не шкодують.

«Ніяких розцінок від «Нафтогазу» нам ще не надходило, – каже Сидорович. – Якщо виставлять нові цифри й побачимо, що газом тепер буде дешевше палити, то перейдемо знову на нього. Адже всі котельні можуть одночасно працювати і на газі – старе обладнання ми не ліквідовували».

Про це інформує у вівторок «Газета по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів