Район Під Голоском: провели робочу зустріч щодо зонінгу

14:01 20 липня 2023 р.

Фото до новини

Усі майбутні девелопери мають спочатку обговорити свої плани з громадою.

Міські посадовці та громада відомого у Львові району зустрілися, аби обговорити усі проблеми району Під Голоском. Йшлося про зонінг території – адже це початок нормального розвитку цієї території. Робоча зустріч у сквері, який відстояла громада, пройшла в спокійному режимі. 

Посадовці прийшли в позаробочий час, аби, не ховаючись, розповісти про свої дії і спланувати спільно з людьми майбутній розвиток. «Ми хочемо пошвидше той зонінг, бо, як кажуть члени нашої робочої групи, без зонінгу неможливо рухатися по скверах, по парках. По тих 22 га – залишаємо зону Ж1, і це наша спільна з вами позиція», - так про чи не найболючішу проблему мікрорайону Під Голоском розповіла керуюча справами виконкому Львівської міськради і водночас керівниця робочої групи Наталія Алєксєєва. 

Щодо озеленення в районі Під Голоском її підтримує і головний архітектор Львова Антон Коломєйцев: «Давайте затвердимо ці більше 20 га зелених зон. Місто дотримується мораторію на забудову в цьому». 

Від громади була більшість активістів, яким не байдуже на долю району, навідалися і ветерани АТО та воїни. 

Одна зі жвавих мешканок району Людмила Федяй розповіла про страхи людей: район розвивався хаотично навіть попри судові заборони, закон не зупиняв неякісних забудовників: «Поки йшли суди, будинки гнали зі швидкістю 1 поверх за 4-5 днів. А коли ми суд виграли, нам кажуть: тут приватні ОСББ, так що судіться з людьми. Тому просимо передбачити механізми, щоби такого не було». 

Наскільки згуртована громада, можна судити і по тому, що люди мають реальні пропозиції, як покращити інфраструктуру, та головне – хочуть, аби щільність забудови не збільшувалася. Мешканці району Під Голоском уже мають в активі значну перемогу – мораторій на подальшу забудову ділянок без поважних причин.  

На робочій зустрічі мешканці району Під Голоском нагадали, що на одній з попередніх робочих груп уже прийнято рішення: усі майбутні девелопери мають спочатку обговорити свої плани з громадою. Тепер справа за посадовцями та забудовниками, аби спільно з людьми напрацювати якісний план розвитку району, передбачивши достатню соціальну інфраструктуру та комфортні умови для людей. 

«Говоримо про конкретні речі. Моя позиція – будь-які зміни у зонуванні лише за згоди громади», - така позиція заступника міського голови Львова із містобудування Любомира Зубача. 

Попри шипіння невдалих політиків, мовляв, «малоголосківське гетто» приречене на животіння», район можна і треба розвинути до якісно нового рівня. Лише спільна робота громади, посадовців і девелоперів здатна змінити тут правила гри. І в перспективі кількох років район Під Голоском може стати ще одним цікавим місцем комфортного життя для людей. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів