"Нафтогаз України" дав "Газпрому" трохи грошей і припинив закупівлю російського газу

15:13 11 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

З минулої п'ятниці "Нафтогаз України" не закуповує газ у "Газпрому". Як повідомляє Центральне диспетчерське управління ПЕК Росії, вже з перших днів листопада закупівлі впали вдвічі, потім обчислювалися однозначними величинами, а з минулої п'ятниці імпорт газу припинився зовсім

"Нафтогаз України" припинив закупівлю газу у російського "Газпрому". Як повідомляє Центральне диспетчерське управління ПЕК Росії, вже з перших днів листопада закупівлі впали вдвічі, потім обчислювалися однозначними величинами, а з минулої п'ятниці імпорт газу припинився зовсім. Про це пише "Независимая газета". 

Інша новина нині з'явилася про те, що "Нафтогаз України" розрахувався з "Газпромом" за постачання природного газу в жовтні. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, передає "РИА Новости". 20 листопада Ставицький пообіцяв уточнити: який обсяг газу "Нафтогаз" імпортував в жовтні і на яку суму.

Раніше джерело в НАК "Нафтогаз України" заявило, що компанія заплатить російському постачальнику компанії "Газпром" за газ, закуплений у жовтні, 15 мільйонів доларів. А офіційний представник "Газпрому" Сєргєй Купріянов заявив, що "Нафтогаз" у четвер, 7 листопада, згідно з чинним контрактом, "Нафтогаз" повинен заплатити російському газовому монополістові "Газпром" 1,355 млрд доларів за газ, поставлений у жовтні.

Через два тижні у Вільнюсі Європейський союз прийме рішення, чи буде підписано угоду про асоціацію з Україною.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів