П'ять громад Львівщини збирають замало податків і платежів

15:55 9 серпня 2024 р.

Фото до новини

Ще дві громади у Львівській області відстають від показників річного плану.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише DailyLviv.com. У департаменті фінансів Львівської ОВА підбили підсумки виконання дохідної частини місцевих бюджетів області за 7 місяців року.

У департаменті фінансів Львівської ОВА проаналізували доходи бюджету від початку року в розрізі територіальних громад. Планові завдання щодо надходжень податків і платежів до загального фонду бюджету не виконали в 5 громадах: Белзькій, Моршинській, Самбірській, Перемишлянській і Поморянській. 

«Водночас у перших трьох – достатньо високий рівень виконання річного плану, що дає підстави розраховувати, що за підсумками року планові показники будуть виконані. 

Натомість, маємо ще дві громади, де попри виконання поточного плану показник за річним планом недостатній – Бібрська і Козівська», – зазначили в департаменті.

Щодо динаміки надходжень порівняно з відповідним періодом минулого року, в департаменті фінансів повідомили, що усі без винятку територіальні громади Львівщини забезпечили приріст надходжень. Водночас у Підберізцівській, Боринській, Пустомитівській громадах він не перевищує 6 відсотків, тоді як загальнообласна позитивна динаміка становить 24 відсотки.

До загального фонду бюджету області у січні-липні 2024 року надійшло 18,6 млрд грн податків і платежів. Планові завдання перевиконали на 1,5 млрд грн або 9 відсотків. Рівень виконання річних планів становить 62 відсотки.

Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження до бюджету області є меншими на 1,2 млрд грн або 6 відсотків. 

«Нагадуємо, це пов’язано із зарахуванням до державного бюджету податку на доходи фізичних осіб з військових у повному обсязі. У співставних же умовах маємо зростання поступлень на 3,6 млрд грн або 24 відсотки.

Державний бюджет платники області поповнили податками на 73 млрд грн, що на 17,1 млрд грн або 31 відсоток більше порівняно з відповідним періодом торік (у зіставних умовах)», – зазначили в департаменті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів