Приміщення лабораторії МОЗ у Львові не можна продавати до закінчення пандемії

18:05 24 квітня 2021 р.

Фото до новини

Львівська облрада хоче виселити діючі лабораторії Львівського обласного лабораторного центру МОЗ, а приміщення - продати.

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко звернувся до керівництва Львівської облради з проханням не продавати у час пандемії коронавірусу приміщення на вул. Городоцькій, 2 у центрі Львова, де розміщені діючі лабораторії Львівського обласного лабораторного центру МОЗ.

Про це написав ZAXID.NET, інформує Dailylviv.

Віктор Ляшко пояснив, що діючі санітарно-гігієнічна та бактеріологічна лабораторії, які розміщені на 470 м2 в будинку на вул. Городоцькій, 2, обладнані відповідно до усіх санітарних правил та вимог біобезпеки, там встановлено сучасне дороговартісне обладнання. Переїзд в інше приміщення призведе до руйнування частини обладнання, меблів та зупинки функціонування лабораторій.

«Просимо розглянути питання про відтермінування виставлення на продаж даного приміщення до завершення пандемії Covid-19, оскільки значна частина коштів спрямовується на боротьбу з Covid-19, закупівлю витратних матеріалів та обладнання для проведення лабораторної діагностики хворих. Переведення лабораторних підрозділів Центру у інші приміщення потребує часу та значних капіталовкладень, що в період пандемії створить значне додаткове навантаження на систему охорони здоров’я України», – йдеться в листі Віктора Ляшка на ім’я голови Львівської облради Ірини Гримак, який є у розпорядженні ZAXID.NET.

Проти виселення медичних лабораторій з приміщень виступило і управління охорони здоров’я Львівської міськради. Начальниця міського управління та депутатка Львівської облради Леся Кобецька назвала таку ініціативу обласної влади недоречною.

«Робота цієї лабораторії є дуже важливою і для міста, і для всієї області. Ми досі в епідемії Covid-19, цією лабораторією обстежуємо велику кількість пацієнтів, тому це взагалі стратегічний об’єкт. Рішення обласної влади, враховуючи пандемію і сьогоднішню ситуацію, є абсолютно непродумане і нелогічне, а навіть шкідливе. Зараз важливо думати, аби всі приміщення використовувати на благо територіальної громади. Якщо обласна влада не запропонувала жодної альтернативи, то не варто так поспішати, бо на теперішній час ці лабораторні обстеження є вкрай необхідні», – зазначила Леся Кобецька.

Львівська облрада розглядає можливість продажу цілого поверху (470 м2) в будинку на вул.Городоцькій, 2 у центрі Львова, де розміщені лабораторії Львівського обласного лабораторного центру МОЗ. Можливість такої приватизації обговорювали на сесії 13 квітня, однак не прийняли через зауваження депутатів. Ці приміщення лабораторний центр орендує в обласної ради з 2013 року, термін дії договору оренди – до кінця 2022 року. На їх приватизації, зокрема, наполягала голова Львівської облради Ірина Гримак.

Питання продажу комунального майна Львівська облрада розглядатиме повторно на одному із найближчих засідань. У п’ятницю, 23 квітня, перелік об’єктів на приватизацію мала визначати депутатська комісія з питань комунального майна, однак її засідання не відбулося.

Як пояснив ZAXID.NET голова комісії, депутат від «Європейської солідарності» Микола Седіло, у нього виникли термінові обставини особистого характеру, тому він запропонував депутатам перенести засідання. Члени комісії підтримали і проголосували за цю пропозицію.

На Львівщині знову росте захворюванність на коронавірус

На Львівщині - стабільна захворюванність на коронавірус. На Яворівщині - стрибок

Ендокринолог у Львові назвав хворобу, при якій особливо небезпечний ковід

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів