Придбане залізницею польське вугілля дорожче львівського, – ЛОДА

18:12 26 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Голова облдержадміністрації Олег Синютка сподівається на об’єктивне розслідування Антикорупційного борю.

«Собівартість вугілля, видобутого на львівських шахтах, на сьогодні складає близько 1300 гривень за тонну (з ПДВ), що в рази менше палива, яке пропонують іноземні компанії», – наголосив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, коментуючи ситуацію з придбанням залізничниками кам’яного вугілля в АТ «Любельське вугілля «Богданка» (Польща) за ціною у понад 2000 гривень. Він також підкреслив: «Сподіваюсь на об’єктивне розслідування Антикорупційного борю під час перевірки факту закупівлі польського вугілля, вартість якого була майже вдвічі дорожчою за львівське».

Про це повідомили сьогодні, 26 лютого, в прес-службі обласної державної адміністрації, де також нагадали: «Очільник області уже звернувся до міністра інфраструктури та керівника Національного антикорупційного бюро з пропозицією щодо перевірки закупівлі Львівською залізницею вугілля поза межами України  Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» замовила кам’яне вугілля в АТ «Любельське вугілля «Богданка»на суму 256 тисяч доларів для опалення вагонів пасажирських потягів».

Як інформував «Щоденний Львів», у прес-центрі «Львівської залізниці» запевняли в четвер: «За результатами торгів до оцінки пропозицій були допущені АТ «Любельське вугілля «Богданка» та ТзОВ «Торговий дім «Тепло», переможцем згідно з законодавством, обрали найбільш економічно вигідну пропозицію АТ «Любельське вугілля «Богданка», яка дешевша на 339 гривень за тонну. Окрім того, вугілля, запропоноване АТ «Любельське вугілля «Богданка» має значно кращі якісні показники».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів